Müziğin eğitiminden gelen isimlerden biri Melza Burcu İnce. Ancak kendisini çoğu kişi oyunculuğu ile tanıdı; 2014 yılında ise Ah Şu Beyoğlu’nu dinleyicilerle buluşturup ilk profesyonel çalışmasını dinleyicilerle buluşturdu ve 5 yıl aradan sonra yeni teklisi ‘Merhaba’ Kalan Müzik etiketiyle dijital müzik platformlarında yerini aldı. Bununla birlikte Yunanistan’da da müzik yapmaya devam eden Melza ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, ‘Merhaba’yı, ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle çoğumuz sizi rol aldığınız çalışmalar ile tanıdı. Oyunculuğa nasıl başladınız ve bu konuda nasıl geri dönüşler aldınız?
-İTÜ Devlet Konservatuvarı’nı kazandığım sene hazırlık sınıfında bir tiyatro grubu kurulmuştu. Ben de katıldım. Oyunculuk yapmak bana çok keyif verdi. Sonrasında Şahika Tekand Stüyo Oyuncuları’nda eğitim gördüm. Katıldığım ajans bağlantısı ile de ‘120’ adlı ilk sinema filmi projesinde yer aldım. İlk adımı böylelikle atmış oldum. Güzel geri dönüşler de aldım.
Müzik yolculuğunuz nasıl başladı? Bununla birlikte konservatuvar okumaya nasıl karar verdiniz ve eğitiminiz size müziksel anlamda neler kattı?
-Müzik eğitimine sekiz yaşında Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuarı!nda başladım. Oniki yaşında keman eğitimine başladım. Liseyi bitirdikten sonra mesleğimi müzisyen olarak sürdürmek istedim. İTÜ Devlet Konservatuvarı’nı kazandım. Çok sayıda televizyon programına katıldım. Konservatuar eğitimi elbette müzikal anlamda gelişimimi çok destekledi, disipline soktu ve müziği mesleğim olarak profesyonel seviyeye taşımama olanak sağladı.

İlk tekliniz ‘Ah Şu Beyoğlu’nun oluşum süreci nasıl gelişti? Bu bağlamda Seyhan Müzik ile yollarınız nasıl kesişti ve eser ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Yıllar evvel Beyoğlu’nda Güneri Civaoğlu ile tanışma fırsatım olmuştu. Beni programına davet etti; Şeffaf Oda’ya. O dönem aynı zamanda ‘Kampüste Çıplak Ayaklar’ filminde başrollerden birini oynamıştım. Programda ‘Eziz Dostum’ adlı bir Azeri türküsü seslendirmiştim. Oldukça ses getirdi. Daha sonra Güneri Bey beni iki kez daha konuk etti sağ olsun. Son programa Ahmet Ümit de konuktu; ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’ adlı kitabının tanıtımı için. Güneri Bey de benden Beyoğlu ile ilgili bir şarkı seslendirmemi istedi. Ben de güzel bir jest olabileceğini düşündüm ve ‘Ah Şu Beyoğlu’nu yazdım. Çok beğenildi. Tekli çalışmasını yaptım. Düzenlemelerini Alen Konakoğlu yaptı. Seyhan Müzik’ten Seyfi Yerlikaya şarkıyı aldı ve dijitalden yayınladılar.

İlk tekliniz ‘Ah Şu Beyoğlu’ ve yeni tekliniz ‘Merhaba’ arasında 5 yıllık bir süre var, bu süre içinde neler yaptınız?
-Ah Şu Beyoğlu’nu yaptığımda Beyoğlu’nda kafem vardı. 2016 yılında işletmeyi kapatma kararı aldım ve Yunanistan’a gittim. Orada Yunan geleneksel müziği rembetika çalışmaları yaptım. Türkçe-Yunanca sahne yaptım. Birkaç ay evvel Türkiye’ye geldim. Bir süre çalışmalarım nedeniyle burada olacağım.
Az önce de belirttiğiniz gibi müzik yaşantınızı Yunanistan’da sürdürmeye devam etmektesiniz. Yunanistan’a gitmeye nasıl karar verdiniz ve bu bağlamda Yunan müzik kültürüyle yollarınız nasıl kesişti?
-Yunanistan’a gelişim tamamen tesadüf. Geldikten sonra başladı benim için Yunan müziği merakı. Müzisyenlerle tanışıp çalıştıkça artık hayatımın parçası haline geldi. Bundan oldukça hoşnutum. Dinlemeyi de yapmayı da çok seviyorum. Dili öğrendikçe benim için daha da ilgi çekici olmaya başladı. Geniş bir yelpaze, köklü bir kültür, öğrenecek çok şey var.
Merhaba’nın oluşum süreci nasıl gelişti? Bu bağlamda eserin düzenlemesini üstlenen Gürsel Çelik ile yollarınız nasıl kesişti?
-Bestecilikle uzun zamandır uğraşıyorum. ‘Merhaba’ da eski bestelerimdendir. Albüm çalışması yapmaya karar verdiğimde seçtiğim ilk şarkılardan oldu. Gürsel Çelik’i bir arkadaşım önermişti; düzenleme çalışmalarını da oldukça beğendim. Bu nedenle kendisiyle çalışmayı istedim. Başarılı bir iş çıkardığımıza inanıyorum.
Kalan Müzik ile yollarınız nasıl kesişti?
-Eskiden beri takip ettiğim, çok da kaliteli bir müzik şirketi Kalan Müzik. Sinema sektöründen çok değerli bir tanıdığım sağ olsun kendileriyle tanışmama vesile oldu. Onlar da çalışmamı kabul ettiler.
Merhaba ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Merhaba çok beğenildi müzikal anlamda. Herkesin özellikle etkilendiği tarafı ise sözün ve müziğin kendime ait olması, klibimizin sadeliği ve klipteki oyunculuğum oldu. Elbette iki mesleğimin birarada dikkat çekmesi beni çok memnun etti.
Merhaba, Ah Şu Beyoğlu gibi sadece dijital olarak yayınlandı. CD olarak çıkarılması düşünülüyor mu? Bu bağlamda ilerleyen zamanlarda bir albüm çıkartmayı düşünüyor musunuz?
-Evet elbette düşünüyorum. Çoğunluğu kendime ait olan eserlerden oluşturmayı hedeflediğim albüm yolculuğuna atılan ilk adım Merhaba.
Merhaba’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Tabi, düzenlemeleri hazır olan ve olmayan eserlerim var. Bunları belli bir sıralama içerisinde tekli çalışma olarak kliple çıkartıp, en son hepsini bir albümde toplayacağım.
Melza’ya bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. Merhaba’yı tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle