Bağımsız Sahne köşesinin yüz on ikinci konuğu müzikle çocuk yaşta tanışan ve müziğin eğitiminden gelen; kendi eseri-düzenlemesi olan alternatif tınılı ilk teklisi “Senmişsin”i dinleyicilerle buluşturan cerne oldu. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri bölümünde eğitimine devam eden cerne ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle “Senmişsin”e kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? Bu bağlamda konservatuvar eğitiminiz size müziksel anlamda neler kattı?
-Beş yaşından beri piyanoda klasik müzik eğitimi görüyorum. Ortaokul yıllarımda yan flüt deneyimim olmuştu. Pandemi süreci ve sonrasında da elektro gitar üstüne yoğunlaştım. Lisede ise koro ve vokal etkinliklerine katıldım. Son üç senedir de prodüksiyon ile ilgileniyorum. Bu sene başladığım konservatuvar eğitimi kesinlikle ufkumu genişletmeme olanak sağladı ve müzikle daha çok iç içe olmamı kolaylaştırdı diyebiliriz.
Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Senmişsin’in oluşum süreci nasıl gelişti?
-Senmişsin neredeyse üç senedir üstünde çalıştığım bir şarkıydı. İlk yaptığım şarkılardan birisi diyebiliriz. Benim için çok özel bir yeri olmasının sebebi, ilk defa elektronik müzik dünyasına adım atmış olmam. Ardı ardına gelen birkaç proje ile ortaya çıkardığım şarkılarımı bütün herkesle paylaşma isteği zamanla beraber daha da arttı. Bu şekilde ilk tekli olarak, beni en iyi temsil edebilecek şarkımı seçtim.
Senmişsin ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Bu süreçte özellikle ailemden ve arkadaşlarımdan çok güzel ve motive edici dönüşler aldım. Onun dışında, bu süreçte desteklerini esirgemeyen hocalarım ve mentörlerim tarafından yapıcı ve onur verici dönütler aldım. Tabii ki bana ulaşan bir sürü yeni dinleyici ve sanatçı oldu. Bu da bana yaptığım işin ne kadar evrensel ve büyüleyici olduğunu tekrardan hissettirdi.
Ayrıca ”Senmişsin”in düzenlemesini kendiniz yaptınız. Bu durum size müziğiniz adına yapmak istedikleriniz anlamında özgür bir alan sağlıyor mu?
-Tabii ki, bir şarkıda vermek istediğim her detay için gerekenleri kendim yapıyor olmam bana özgür bir alan sağlıyor. Şarkının her evresinde onunla beraber çalışmak çok özel bir his gerçekten.
Öte yandan müziğinizi bağımsız olarak dinleyicilerle buluşturuyorsunuz. Bu durum müziğinizi dinleyicilere duyururken size özgür bir alan sağlıyor mu?
-Bağımsız olarak müziğimi dinleyicilerle buluşturmak bana müziğimin iplerini kendi elimde tutma olanağı sağlıyor, bu yüzden bana özgür bir alan sağlıyor diyebiliriz.
Bununla birlikte Müzikotek korumasında bir müzisyensiniz. Bu bağlamda Müzikotek ile çalışmak size müziksel anlamda neler kattı?
-Müzikotek ile birlikte bu yolculuğa başlamak benim için büyük bir şanstı gerçekten. Müzikotek, bana ilk olarak kendi sanatçı profilimi nasıl oluşturabileceğimi ve onu nasıl kontrol altında tutabileceğimi öğretti. Müziksel anlamda ise her zaman danışabileceğim ve yapıcı eleştiriler alabildiğim bir ortam sağladı.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
-Şarkı sözlerim genellikle melankoliden ve aşktan besleniyor olsa da dinleyicilerime her zaman bir umudun olabileceğini hatırlatmayı amaçlayan bir altyapı sunmaya çalışıyorum. Yani ağlarken dans edebilecekleri şarkılar yapıyorum.
Senmişsin’den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Senmişsin’den sonra yapmayı düşündüğüm çok fazla çalışma var. Bu yolda, beni destekleyen herkesin verdiği enerji ve geri dönüşleri ile gerçekten motive bir şekilde devam etmeyi hedefliyorum. Umarım daha çok şarkıda buluşuruz ve bir gün canlı bir şekilde bir araya geliriz.
cerne’ye bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Senmişsin”i tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle