Caz bestecisi ve gitaristi olarak, caza yeni fikirler katan iki başarılı albümü dinleyicilerle buluşturan müzisyen Ercüment Gül, Aniden ve Olmayan Filmin Müzikleri albümlerinde, gitar-bas ve davulun yanı sıra, her iki albümde de Tolga Bedir’in klavye ve düzenlemeleriyle, Aniden’de Erkan Oğur’un yanı sıra, Serdar Barçın ve Engin Recepoğulları gibi iki başarılı saksafon sanatçısını da bir araya getirmişti.
Gül, 3 yıl aradan sonra ilk iki albümünde olduğu gibi Kalan / Z Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşan albümünde ise klavye ve saksafon kullanmadan, albümün isminde olduğu gibi, bir orta kuşak gitarist olarak konumlayarak, duayen davulcu Turgut Alp Bekoğlu ve genç kuşağın başarılı basçılarından Halil Çağlar Serin ile bir araya geldi : 3 Generations…
Albümdeki tüm besteler Ercüment Gül’e ait. Albümde 8 eser yer alıyor.
Albüm, ‘Kaybedenlerden’ ile açılıyor. Ercüment Gül’ün gitarının ön planda başlayıp Halil Çağlar Serin’in basıyla dengelendiği eserde Turgut Alp Bekoğlu’nun davulu, hafif bir şekilde başlıyor ve orta kısımda Serin’in basıyla birlikte öne çıkıyor. Gül’ün orta kısımdaki solosu akılda kalıcı ve başarılı. Bekoğlu’nun davulu, son kısma doğru öne çıkıyor ve Gül’ün tiz gitar tınılarıyla uyumlu bir şekilde ilerliyor. Son kısımda ise Serin’in bası öne çıkıyor ve Bekoğlu’nun davulu da bası dengeliyor. Albüme dinamik bir başlangıç oluyor. Ardından ‘Ha Gayret’ albümü daha da hareketlendiren bir eser ve Gül yine akılda kalıcı bir gitar riffiyle başlıyor. Bekoğlu’nun davulu da yer yer öne çıkıyor ve Serin’in bası da Gül’ün gitarının tınısını güçlendiriyor. Orta kısımda Gül’ün wah wah pedallı solosu esere yer yer Rock tınılar da katıyor. Son kısma doğru Serin’in bası ve Bekoğlu’nun davulu bir atışma halinde ilerliyor ve Gül de bu atışmada gitarıyla altyapıyı tamamlıyor ve son kısımda Bekoğlu’nun davulu yeniden öne çıkıyor.
Sırada ‘Saçmala’ var. Bir önceki eserin dinamik yapısını devam ettiren eser, Bekoğlu’nun davul başlangıcıyla başlıyor ve Gül ile Serin’in gitar-bas uyumu başarılı. Bekoğlu da eseri davul ataklarıyla canlı tutuyor ve Gül de orta kısımda solosuyla öne çıkıyor, Gül’ün gitar üzerine yazdığı başarılı soloların arasına giriyor. Ardından ‘Sez’ Gül’ün gitarıyla sakin bir tınıyla başlayan eserde Bekoğlu’nun davulu ve Serin’in bası bu sakin tınıyı koruyor, Bekoğlu’nun davulu ise yer yer öne çıkıyor. Gitar ile bas ise davulun yarattığı tınının altyapısını tamamlıyor.
Sıradaki eser, ‘Meli Malı Lazım’ albümü yeniden hareketlendiren bir eser olarak Gül’ün akılda kalıcı gitar riffiyle öne çıkıyor. Davul-bas uyumunun sürdüğü eserde Serin’in bası da yer yer öne çıkıyor ve Gül’ün orta kısımdaki gitar solosu da ‘Saçmala’daki gibi canlı bir yapıya sahip ve Gül, icradaki doğaçlama ve yeteneğini bu eserde de dinleyiciyle paylaşıyor. Bu bağlamda albümün öne çıkan eserlerinden biri oluyor. Son kısımda ise davul-bas yine bir atışma halinde ve Gül de bu atışmayı destekliyor. Bekoğlu’nun davul atakları eseri canlı tutmaya devam ediyor ve eser başladığı gitar riffine geri dönüyor. Ardından ‘Sen Boşver’ Bekoğlu’nun davulunun öne çıktığı ve Gül’ün gitarıyla dengelendiği eserde Serin’in bası da yer yer öne çıkıyor ve eserin değişken ritmik yapısı eseri canlı tutuyor. Son kısımda Serin’in bas solosu başarılı.
Son iki eserden ilki ‘Soğuk Koşu’ Bekoğlu’nun davulunun ataklarının öne çıktığı eserde Serin’in bası ve Gül’ün gitarı art arda öne çıkarak bir atışma halindeler ve Bekoğlu da davuluyla bu atışmayı destekliyor. Serin’in bas gitardaki başarısını da gösteren bir eser ve Gül de aynı şekilde gitar solosuyla bu atışmayı sürdürerek eserdeki ‘koşu’ya ortak oluyor. Albümden öne çıkan eserlerden biri. Son eser ise ‘Akarsus’ Gül’ün gitarı ve synth pedal tınılarıyla başlıyor, sakin bir şekilde başlayan eserde Bekoğlu’nun davulu eseri dinamik bir hale getiriyor. Serin ise basıyla altyapıyı güçlendiriyor ve gitar-davul ile başarılı bir uyum sağlıyor. Orta kısımda Gül’ün gitar solosu öne çıkıyor ve eser başlamış olduğu gibi gitar-davul birlikteliği ile sona eriyor.
Gül bu albümüyle her iki albümde olduğu gibi hem bestecilikteki yeteneği ve gitarıyla, Turgut Alp Bekoğlu her zamanki gibi başarılı davul eşliğiyle yer alırken, Halil Çağlar Serin de bastaki başarısıyla dikkat çekiyor. Üç kuşağın uyumu, kendi alanında dönemin en başarılı albümlerinden birini ortaya çıkarıyor.
Yorum Ekle