Röportajlar

İlk teklisi “Kibir”i dinleyicilerle buluşturan Hale Bektaşoğlu ile bir röportaj…

Hale Bektaşoğlu… Müziğin eğitiminden gelen, bu bağlamda Caz bölümünden mezun olan Bektaşoğlu, ilk teklisi olarak Sezen Aksu eseri “Kibir”i Burusvilis Company etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu. Bektaşoğlu ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle “Kibir”e kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? Bu bağlamda konservatuvar eğitiminiz size neler kattı?

-Müzik eğitimi almaya başlamamla birlikte müziğin birçok alanında mesleki deneyimler kazanmaya başladım. Çok değerli müzisyenlerle çalışma fırsatı yakaladım. Bu süreçte ses eğitimi ve vokal koçluğuna yöneldim. Aynı zamanda caz, R&B, soul ve alternatif birçok müzik türünde performans serüvenime devam ediyorum. Konservatuvarın müzik teorisi, piyano, caz armoni, caz ensemble gibi sayılabilecek bir sürü önemli katkıları oldu. Fakat bunların yanında bireysel çalışmalarımla araştırmalarımın ve okuldan bağımsız olarak müziğin mutfağında yer almanın beni mesleki anlamda daha çok geliştirdiğini düşünüyorum. Bence her müzisyen ve şarkıcı için de böyledir. 

Bir tekli yayınlamaya, bu bağlamda Sezen Aksu eseri “Kibir”i yorumlamaya nasıl karar verdiniz? Düzenlemeyi üstlenen Genco Arı ile yollarınız nasıl kesişti?

-Tekli yayınlama fikri çok uzun zamandır var olan bir fikirdi. Başta sosyal medya için müzik içeriği üretmeye başlamıştım. Birkaç içerik sonrasında karar vermem hızlandı. Ağırlıklı olarak İngilizce şarkılar söylüyordum ve artık Türkçe şarkılara da ağırlık vermek istediğimde coverdan yola çıkarak bunu gerçekleştirmek daha mantıklı geldi. Türkçe şarkılarda neyi seviyorum ve neyi yakıştırabilirim diye kendime sorduğumda bulduğum cevapları Genco Arı ile paylaştım. Sezen Aksu bestesi olan Kibir de bunlardan biriydi. Birlikte Kibir’i yorumlamaya bu şekilde karar verdik. Genco Arı ile yollarımız okuduğum bölüme öğretim görevlisi olarak gelmesiyle kesişti. Daha sonra stüdyo asistanlığını yapmaya başladım. Ses teknolojileri ve şarkıcılıkla ilgili tecrübelerimin birçoğunu o dönemde kazandım. O yıllardan beri Genco Arı ile çalışmalarımız ve bağımız devam etmekte.

Firmanız Burusvilis Company ile yollarınız nasıl kesişti?

-Burusvilis Company tanıdığım ve severek takip ettiğim birçok müzisyenin birlikte çalıştığı bir firmaydı. Genco Arı da bunlardan biriydi elbette ve Kibir yorumlama fikri de Burusvilis Company ile yollarımızın kesişmesine olanak sağladı.

Kibir yorumunuz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Kibir yorumuma olumlu geri dönüşler aldım çoğunlukla. Hatta herkesin sevdiği ve tekrar dinlemek istediği bir şarkı olduğunu öğrenmiş oldum. Caz/soul/blues yorumlarımı bilenleri biraz şaşırtsa da soundu ve vokali sevdiler.

Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

-Kendi müziğimi bir tanıma sığdırmak benim için hep zor oldu. Hem analog hem dijital, hem yeni hem retro… Vokallerde caz ve souldan etkilenen ama genre olarak synthwave ve trip-hopa da selam çakan bir şey diyebilirim. 

Kibir’den yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Elbette var. Ürettiğim müzikleri kaydetmek ve yayınlamak için sabırsızlanıyorum. Şu anda kendi bestem olan yeni bir tekli için hazırlık aşamasındayız.

Hale Bektaşoğlu’na bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Kibir”in Bektaşoğlu yorumunu tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.