Karsu… İlk albümünü yayınladığı 2012 yılından beri adım adım hem kendi eserleri hem de yeniden yorumladığı çalışmalar ile dinleyicilerin beğenisini kazanmaya devam etti ve albümün habercisi olan iki teklinin (İtiraf, Sana Ne) ardından, kendi ismini taşıyan dördüncü albümünü, dünyada kendi firması SuMusic, Türkiye’de ise kendisini ülkemizde dinleyicilerle buluşturmaya devam eden Y Kültür Sanat etiketiyle yayınladı : Karsu…
Albümün prodüksiyonu-düzenlemeleri Jacob Lucas ile Karsu imzası taşırken, mix çalışması Julio Manuel Hernandez’e, mastering çalışması ise Darius van Helfteren’a ait. Albümün fotoğrafları Selçuk Danyıldız, sanat direktörlüğü ve dizayn ise Serhan Efe’ye ait.
Eserlerin sözleri Karsu (ve bazı eserlerde Gunzo Revessi ortak çalışması)’ya ve müzikler ise Karsu ile Jacob Lucas’ın ortak çalışmasına ait.
Albüm, ‘Agree To Disagree’ ile açılıyor. Fuat Saka ve Karsu’nun perküsyonları ve Karsu’nun vokaliyle dengelenerek başlayan eserde Jacob Lucas’ın bası ve klavyesi, Karsu’nun klavyesiyle uyumlu olarak ilerliyor. Klavye solo esere masalsı bir hava katıyor. Ardından sözleri Revessi ile ortak çalışma olan iki eser geliyor; ilk önce ’İnadına’ Coos Zwagerman’ın trompeti ve Efe Erdem’in trombonunun Miguel Boelens’in saksafonuyla birlikte öne çıktığı eserde Ulrich de Jesus’un gitarı esere 1970’ler tınıları katıyor. Lucas’ın klavyesi de bu tınıyı destekliyor. Orta kısımda üflemelilerin uyumu başarılı ve Willem van der Krabben’in davulu esere Karsu’nun perküsyonu ile birlikte reggae tınılar da katıyor. Eserin değişken ritmik yapısı eseri canlı tutuyor. Daniel Eskens’ın bası da eseri tamamlıyor. Akılda kalıcı nakaratıyla albümün öne çıkan eserlerinden biri oluyor. Sırada, ‘Yalan Masallar’ var. Alpaslan Dönmez’in perküsyonlarıyla başlayan ve Eskens’in basının da Karsu’nun piyanosuyla dengelendiği eserde Karsu geri vokalleriyle de eserin duygusunu destekliyor. Lucas da davuluyla eseri güçlendiriyor. Elektronik ritmler de eseri tamamlıyor. Sözleriyle de dikkat çeken ve Karsu’nun özellikle tiz tınılardaki başarısını gösteren bir eser oluyor.
Ardından ‘Reloading My Mind’ geliyor. Karsu ve Lucas’ın klavyelerinin Lucas’ın basıyla desteklenerek başladığı eserde Krabben’in davulu da öne çıkıyor. Karsu geri vokalleriyle yine aynı duyguyu destekliyor. İlk eserde olduğu gibi klavye esere masalsı bir hava katmaya devam ediyor.
Sıradaki eser, Haziran 2019’da albümden yayınlanan ikinci tekli, sözleri Revessi ile ortak çalışma olan ’Sana Ne’ Karsu’nun sert tınılı vokaliyle başlayan eserde Karsu’nun klavyesi, Yoran Vroom’un davulu ve Lucas’ın perküsyonu ile ilerlerken Boelens’in saksafonu yer yer öne çıkarak Jesus’un gitarıyla dengeleniyor. Orta kısımda saksafon-klavye uyumu eserin canlı yapısını destekliyor. Albümden dikkat çeken bir başka eser oluyor. Ardından ‘Juliet’ geliyor. Karsu’nun klavyesiyle başlayan eserde Lucas da klavye ve basıyla eserin duygusunu destekliyor. Krabben’ın davulu da dahil olarak aynı sakin tınıyı dengeliyor. Çift ses vokal başarılı. Orta kısımda Zwagerman’ın trompet solosu eseri tamamlıyor.
Albüm, ‘Are You Ready?’ ile yeniden hareketleniyor. Karsu & Lucas klavyelerinin uyumu ve Daniel Mester’in saksafon solosuyla dengelendiği eserde orta kısımda klavye solo esere 1970’ler tınıları katıyor. Saka da perküsyonuyla eseri destekliyor. Klavye soloları ile akılda kalıyor. Ardından sözleri Revessi ile ortak çalışma olan ‘Siyah’ klavye ve Karsu’nun geri vokalleriyle başlayan eserde Vroom’un davulu ve Eskens’ın bası öne çıkıyor. Lucas da perküsyonuyla eseri destekliyor. Karsu geri vokallerindeki tiz tınıyla hem bu konudaki başarısını gösterirken hem de eserin duygulu yapısını tamamlıyor. Son kısımda Jesus gitar solosuyla öne çıkıyor. Albümün en uzun eseri olarak epik bir havaya sahip.
Sırada, Nisan 2019’da albümden yayınlanan ilk tekli olan sözleri Revessi ile ortak çalışma olan ‘İtiraf’ var. Klavyelerin altyapıyı güçlendirerek başladığı ve Vroom’un davulu ile Lucas’ın basının çift ses vokal ile çıktığı eserde yine aynı duygusal yapı devam ediyor ve sözleriyle de Karsu’nun sevilen eserleri arasına girebilir. Ardından, ‘Jazzcat’ Eskens’ın kontrbasının önde olduğu eserde Vroom’un davulu da klavyeler ile uyum sağlayarak eseri hareketlendiriyor. Çift ses ve geri vokaller de eseri güçlendiriyor. Son kısımda kontrbas-davul solo birlikteliği başarılı.
Son iki eserden ilki ‘Vuslat’ Klavyeler ve elektronik ritmle başlayan eserde Karsu tiz tınılarıyla eserin duygusunu desteklerken Vroom da davuluyla eseri güçlendiriyor ve Nizar Rohana’nın udu da öne çıkıyor. Son kısımda ud solo başarılı. Son eser ‘Let You Go’ elektronik ritm ve Karsu’nun klavyesi ile Eskens’ın klavye-basının önde olduğu eserde Krabben da davuluyla eseri güçlendiriyor. Trompet ve trombon da eserin eğlenceli yapısını desteklerken klavye esere 1970’ler tınıları katıyor. Çift ses vokal de eseri tamamlıyor. Son kısımdaki klavye solo başarılı.
Karsu, her seferinde yaptığı çalışmaları tecrübe olarak aşabilmesiyle birlikte yeni albümüyle de kendi içindeki müziğin peşinde koşmaya devam ederek yine başarıya ulaşıyor ve 2019’un en başarılı albümlerinden birine imza atıyor.
Yorum Ekle