10 yılı aşkındır dinleyicilerden büyük ilgi gören başarılı compilation çalışmalar yayınlayan Artist Müzik’in sene içinde dinleyicilerle buluşturduğu üçüncü compilation albümü ‘Happy Hour Tropical Mix’ firmanın sevilen serisi ‘Happy Hour’a bir devam albümü olarak dinleyicilerle buluştu.
Diğer albümlerde olduğu gibi bu albümde de eserlerin seçimi aynı zamanda albümün prodüktörü olan Nurhan Dülgeroğlu’na ait.
Albümde diğer Artist Müzik compliationlarında olduğu gibi tüm eserler Fade-in olarak başlıyor ve bu durum da albümün düzenini aksatmayan güzel bir seçim.
İlk eser, bir 1960’lar klasiği olan ve yine Artist Müzik compliationlarında farklı versiyonlarıyla dinlediğimiz ‘Historia De Un Amor’ Deepanima’nın 2015 kaydıyla yer alıyor. Gitar ve synth fonun dengelediği eserde elektronik ritmler ön planda olarak güncel bir anlayış yakalanmış, albüme enerjik bir açılış olmuş. Ardından alternatif müziğin başarılı isimlerinden Josean Log’un 2016 yılında çıkan ‘Hablate de Mi’ albümünden kendi bestesi ‘Beso’ geliyor ve albümün enerjik havasını biraz daha yavaşlatarak gitar ve perküsyon ağırlıklı olan eser ile yine aynı hava devam ediyor. Orta kısımdaki synth solo esere 1980’ler tınıları katıyor.
Üçüncü eser, portekizli sanatçı Manuel Campos’un yıl içinde dinleyicilerle buluşturduğu teklisi ‘Avo’ bir önceki eserdeki tempoyu ve gitarlı altyapıyı devam ettiriyor. Eserde aynı zamanda elektronik ritm ve klavye de eseri canlı tutuyor. Ardından yıl içinde ‘Chameleon’ albümüyle dikkat çeken Maya Fadeeva’dan önce single olarak dinleyicilerle buluşan ve albümde de yer alan eseri ‘Let Me Go’ Pat Athony’nin Raggae remixiyle yer alıyor. Yine aynı havayı devam ettiren ve raggae versiyonuyla da beğenilecek bir çalışma.
Beşinci eser, yine bir klasik ’Smooth Operator’ yıl içinde yayınlanan bir yorum ile, Musique Boutique yorumuyla, Tropical House versiyonuyla yer alıyor. Pek çok kez yorumlanan eserin bu versiyonu da elektronik ritm ve üflemelilerin dengesiyle sevilecektir. Ardından Barcelona’lı sevilen sanatçı Borja Escalona’nın Nellyelson ile düet yaptığı son teklisi ‘Los Dos’ yine üflemeliler ve ritmin üzerine gitarın da eklenmesiyle albümün ’Tropical’ konseptini devam ettiriyor. Son kısımdaki Rap kısmı başarılı.
Albüm, bir başka klasik ‘Je Sait Que Je T’aime (Balla Balla)’in gitar virtüözü Gerard Ferrer yorumu ile devam ediyor, klavye eklemeleri de ritmle birlikte güzel bir renk katıyor. Ardından senenin ilgi gören bir başka çalışması Kamaleon & Anais Delva düeti olarak sevilen ve sonrasında Kamaleon solo performansı ve Salsa Mix olarak da dinleyiciyle buluşan şarkının Salsa Edit versiyonu geliyor ‘Quiero Vivir’ perküsyonların gitar ve basla bütünleştiği ve ara ara üflemelilerin de piyano ile desteklediği eser albümün en eğlenceli anlarından biri oluyor. Aynı havayı sürdüren bir başka eser geliyor; Diez Arenas’dan ‘Me Enamore’ synth ve gitarın elektronik ritm ve perküsyonla buluştuğu eserden sonra 2017 yılından başarılı bir tekli geliyor Elgecko feat. Estela ‘Like A Stranger’ Radio Edit versiyonuyla albümde yer alan eserde synth ön planda ve albümden keşfedilen eserlerden birisi de bu eser olacaktır.
Albümdeki tropikal havayı devam ettiren bir başka eser ‘Dimelo’ ile devam ediyor albüm, pek çok sevilen çalışmaya imza atan Mickael & Steven ikilisinin çalışması olan eserde perküsyonlar ve vokaller eseri güçlendiriyor. Yine bir başka sevilen ses Anna Torres’in ‘Vem Dançar’ı elektronik ritm ve synth birlikteliği ve arka plandaki perküsyon eklemeleri ile albümdeki tempoyu sürdürüyor.
Sırada, yine 2018 kaydı bir çalışma, Sweety Boop’dan ‘Caliente’ albümün eğlenceli bir diğer şarkısı olarak yine keşfedilecek bir eser olarak yer alıyor. Ardından J Sax feat. Lana Davis’den ‘Scat World’ bir önceki eserle güzel bir müziksel uyumla devam ediyor, 1980’ler tınıları ve geri vokalin güzel renkler katmasıyla aynı eğlenceli yapıyı sürdürüyor.
Manuel Campos’un yıl içinde çıkan ikinci teklisi ‘Carmelita’ ile devam ediyor albüm, gitar ve tuşlulara eşlik eden ritmlerle bütünleşen eserin ardından Diez Arenas’ın geçen sene çıkan bir teklisi ‘Pelo Cafe’ İspanyolca versiyonuyla –Version Espagnole– yer alıyor. Bir önceki eserle aynı havayı devam ettiren eser, ritmik yapısıyla da albümün temposunu ilerletiyor.
Geçtiğimiz aylardan ilgi gören bir başka eser G-Sy & Lyana ‘Bla Bla’ albümün eğlenceli yapısına güzel bir katkı sağlıyor. Son eser ise bir Bonus Track : Klasikleşmiş eserlerden (ve aynı zamanda serinin ikinci albümünde Annie Trousseau yorumuyla yer alan) Bella Ciao’nun sene içinde yayınlanan Paper House yorumunun (Vince Molina, Amos DJ, Hassan Remix) versiyonu, gitar ve synth fonlu başlangıcıyla ve elektronik ritm ile esere başarılı bir modern anlayış kazandırıyor.
Başarılı İtalyan müzik firması RNC Music katalogundan da eserlerin yer aldığı albümde Dülgeroğlu, diğer albümlerde olduğu gibi konseptlerdeki başarılı gözlemciliğini yine kanıtlayarak, Happy Hour serisinin en tempolu seçkisiyle, hem günceli yakalarken, hem de geçmişte büyük ilgi görmüş eserlerin güncel anlayışlarla yapılan yeni yorumlarını bir araya getirerek, dinlenesi ve yine keşfedilesi eserlerle dolu bir compilation albümüne daha imza atıyor.
Yorum Ekle