Bahar Sarıboğa’yı babası Erdal Sarıboğa ve kardeşi Ozan Sarıboğa ile kurduğu Grup Revan ile tanıyalı 15 yıl oldu. Zaman içinde Sarıboğa, bir albüm “Tek Nefes”, tekliler ve çeşitli albümlerde yer aldı; en son kendisini “Hadi Asitanelioğlu Tangoları”nda “Onu Tanıdıktan Sonra” tangosuyla dinlemiştik ki, Sarıboğa bu sefer aynı doğrultuda bir tango albümünün dinleyicilerle buluşturdu : Efsunlu Tangolar…
Ahenk Müzik etiketiyle yayınlanan, 9 tango ve Sarıboğa için önemli bir yeri olan; 9 yaşında gitar ile çaldığı ilk eser “Hatırla Sevgili” valsiyle birlikte 10 eserden oluşan albümün aranjelerini, kayıt-mix-mastering çalışmasını Ozan Sarıboğa üstleniyor.
Albüm, İlhan Şensoy’un Papadopoulos’un bestesine yazdığı Türkçe sözlerle “Cemile” ile açılıyor. And Karabacak’ın klarneti ve Ozan Sarıboğa’nın piyanonsunun Hüseyin Kemancı’nın keman-viyola uyumuyla yavaş bir tempoda başlayan eser, Ortaç Aydınoğlu’nun bandoneonu ve Ömer Arslan’ın perküsyonlarıyla hız kazanıyor. Orta kısımda klarnet solo başarılı ve keman ile dengeleniyor. Murat Süngü de çellosuyla eseri destekliyor. Neyzen Özsarı da kontrbasıyla eseri tamamlıyor. Ardından, bir Hadi Asitanelioğlu tangosu “Duygularım” geliyor. (Hadi Asitanelioğlu Tangoları albümünde Nazik Alanbay seslendirmişti.) Aydınoğlu’nun akordeonu ve yaylı-piyano-kontrbas uyumuyla başlayan eserde kontrbas ve perküsyon, Kemancı’nın kemanını destekliyor. Sarıboğa’nın çift ses vokali başarılı. Orta kısımda akordeon-yaylı uyumu başarılı. Son kısımda Kemancı’nın keman solosu eseri tamamlıyor.
Sıradaki eser, Halit Bedi’nin “Sarı Samur” tangosu oluyor. Piyano-akordeon-perküsyon uyumuyla başlayan ve kontrbasın da yer yer canlılık kattığı eserde Sarıboğa’nın çift ses vokalindeki tiyatrallik dikkat çekiyor. Orta kısımda Karabacak’ın klarnet solosu ve akordeon-yaylı-kontrbas uyumu başarılı ve son kısımda da perküsyon öne çıkıyor.
Sırada, art arda iki Ahmet Ziyaeddin Sarıkartal eseri var. İlk önce “Neye Yarar” piyano-yaylı uyumuyla başlayan eserde kontrbas ve perküsyon da yavaş yavaş öne çıkarken İlter Kurcala da gitarıyla eseri canlı kılıyor, akordeon ile uyumlu ilerliyor; orta kısma doğru akordeon-bandoneon uyumu ve çift ses vokal de eserin duygusunu destekliyor. Ardından “Elida” akordeon-piyano uyumuyla başlayan ve Kemancı’nın kemanı ve perküsyonun öne çıktığı, kontrbas ile dengelendiği eserde Sarıboğa da çift ses vokaliyle öne çıkıyor. Orta kısımda bandoneon solo başarılı ve yaylı-perküsyon uyumuyla destekleniyor. Albüm, Sarıboğa’nın Hadi Asitanelioğlu Tangoları albümünde de seslendirdiği Asitanelioğlu eseri “Onu Tanıdıktan Sonra”nın albüm versiyonu ile devam ediyor. Piyano solo ile açılan eserde Kemancı’nın kemanı öne çıkıyor ve kontrbas-bandoneon uyumu da eseri destekliyor. Bu albümde de yer alması güzel düşünülmüş.
Ardından bir diğer Sarıkartal eseri “Sevgilim Sendin” geliyor; kemanın önde başladığı ve bandoneon ile dengelendiği eserde piyano ve kontrbas da eserin duygusunu destekliyor. Orta kısımda çift ses vokal de esere güzel bir renk katıyor. Sırada, tango alanında başarılı çalışmalara imza atan Erdener Koyutürk’ün eseri “Geleceğim” var. Yaylı-akordeon-piyano uyumuyla başlayan eser, Sarıboğa’nın çift ses vokaliyle dengeleniyor ve canlı kalıyor. Yaylılar eseri güçlendiriyor.
Ardından bir Muhlis Sabahattin Ezgi eseri “Ege Bütün Kalplerde” geliyor. Kontrbasın ve yaylıların uyumuyla başlayan eserde klarnet ve piyano da öne çıkıyor. Süngü’ün çellosu da akordeon ile birlikte eseri güçlendiriyor. Orta kısımda klarnet ve Sarıboğa’nın çift ses vokali dengeleniyor.
Son iki eserden ilki, Kaptanizade Ali Rıza Bey eseri “Ilık Yaz Geceleri” Akordeon-piyano uyumuyla başlayan eserde Kemancı’nın kemanı öne çıkıyor ve kontrbas ile dengeleniyor. Çift ses vokal de enstrümanlarla uyumlu olarak ilerliyor. Akordeon-piyano-yaylı uyumu başarılı. Son eser ise bir başka Ezgi eseri olan “Hatırla Sevgili” valsi oluyor. Akordeon-perküsyon-piyano-perküsyon uyumunun devam etttiği eserde kontrbas ve piyano yer yer öne çıkıyor. Klarnet de çift ses vokalle birlikte eseri güçlendiriyor. Orta kısımda Karabacak’ın klarnet solosu başarılı.
Sarıboğa, hem tangolara olan yorumsal ve duygusal hakimiyetini, hem de orkestrayla olan uyumunu albüme yansıtırken, tangoların duygulu (ve albüm ismindeki gibi “efsunlu”) dünyasına masalsı bir yolculuk yaparak başarılı bir ikinci albüme imza atıyor.
Yorum Ekle