2020 yılına bir ilk EP “Gri” ve “Olan Olsun” isimli bir tekliyi kendi bağımsız label’ları koreden üfleyenler olarak yayınlarak merhaba diyen, kendi deyimleriyle “Rock müzik dinamiklerini synth ağırlıklı bir sound ile birleştirerek indie ve elektronik ağırlıklı parçalar üreten”, vokal-gitar-klavyede Bora Kaynakgöl ve davul-geri vokal-düzenlemede Fuat Yayalar’ın oluşturduğu grup KÜF’ün yeni teklisi “Bilinmeyen Şarkı” BBI Music Co. etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı. KÜF ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, yayınlanan çalışmalarını, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle yollarınız nasıl kesişti ve KÜF grubunun oluşum süreci nasıl gelişti?
Fuat: Selamlar, Bora ile çocukluk arkadaşıyız ve müziğe beraber başladık. Araya eğitim nedeni ile boşluklar girse de okullarımız bittiğinde yeniden bir araya geldik ve son 6 yıldır KÜF projesiyle beraberiz.

Bir EP yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda “GRİ”nin oluşum süreci nasıl gelişti ve EP çalışmanızla ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Bora: GRİ öncesi uzun bir süre cover çalışmalarımız oldu. Her hafta farklı mekanlarda sahne alıyorduk ve bunun getirdiği yoğun bir bunalım vardı üzerimizde. Artık kendi şarkılarımızı yapıp sahnede onları çalma fikri içimizi kemirip duruyordu. Cover projemizi bitirip beste çalışmalarına başladık ve GRİ doğdu. GRİ, bizim ciddi anlamda attığımız ilk adımdı ve gayet olumlu tepkiler aldık. Yazılı ve görsel basında yer bulduk ve bu bize daha fazla inanç verdi.
Ağustos’ta “Olan Olsun”u yayınladınız. Teklinin oluşum süreci nasıl gelişti ve nasıl geri dönüşler aldınız?
Bora: “Olan Olsun” melodisini önceden bulduğumuz ve sonradan üzerine yoğunlaştığımız bir şarkı oldu. GRİ sonrası sound olarak dinleyicimiz için de sürpriz bir çalışma oldu.

İlk iki çalışmanız bağımsız olarak yayınlanmıştı. Çalışmalarınızı bağımsız olarak dinleyicilerle buluşturmanın sizce bir müzik firması aracılığıyla buluşturmak arasındaki farkı nedir? Artıları, eksileri nelerdir?
Fuat: Açıkçası henüz bu konuda fazla argümana sahip olduğumuzu söyleyemeyiz. Biz nesil olarak MySpace zamanlarından geliyoruz. Bağımsız olarak Spotify’da şarkı yayınlamanın MySpace zamanlarından bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Şarkını hazırlıyorsun ve çok ufak ücretler ile aldığın hesap sayesinde dilediğin gibi yayınlıyorsun. Burada önemli olan şarkının kimlere, nasıl ulaşacağı. Bağımsız olduğunuzda yine tüm işi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Mailler, görseller, sosyal medya kullanımı. Şikayetçi olduğumuzu da söyleyemeyiz. Gayet memnunuz.
En son “Bilinmeyen Şarkı”yı yayınladınız. Teklinin oluşum süreci nasıl gelişti? Bu bağlamda BBI Music Co. ile yollarınız nasıl kesişti? Bir Baba Indie oluşumunun prodüksiyon alanında da ilerlemesini kendi gözünüzden nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bora: Teklinin oluşum süreci biraz yalnız başıma geçti çünkü o sıralarda Fuat İzmir’e taşınmıştı ve online olarak birbirimiz ile iletişime geçerek yürüttük. BBI ilk günümüzden beri kontakta olduğumuz ve desteğini hissettiğimiz önemli bir oluşum ve bu şarkıda beraber çalışmaktan da mutluluk duyduk.

Bilinmeyen Şarkı ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Fuat: Bilinmeyen Şarkı henüz istediğimiz noktada değil, PR çalışmalarımız devam etmekte.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
Fuat: Başta da bahsettiğimiz gibi uzun süre sahnedeydik ve bir sahne grubu olduğumuzu düşünüyoruz. Her zaman groove önde tutan bir grup olduk. Rock müzik dinamiklerini synth ağırlıklı bir sound ile birleştirerek üretimlerimize devam ediyoruz.

Bilinmeyen Şarkı’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
Bora: Daha önce yayınladığımız iki teklinin de içinde olacağı bir albüm çalışmasına başlıyoruz. Önümüzdeki aylarda yayınlamayı düşünüyoruz.
KÜF grubuna bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Bilinmeyen Şarkı”yı tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle