Röportajlar

Yeni teklisi “Olmaz”ı dinleyicilerle buluşturan grup Narkozone ile bir röportaj…

İzmir temelli bir müzik grubu olan Narkozone, kurulduğu 2013 yılından beri zaman içinde sahne çalışmalarıyla da dinleyicilerin beğenisini kazandı. Pandemi dönemiyle birlikte müzik kariyerinde farklı bir yola girip ilk teklisi “Gel”ile dikkat çelen grup, şimdi ise yeni teklisi “Olmaz”ı Avrupa Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu. Narkozone grubu ile Bi’Kuble için, müzik yolculuklarını, yeni teklilerini, aldıkları geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle yollarınız nasıl kesişti ve Narkozone grubunun oluşum süreci nasıl gelişti? 

Samet Türkyılmaz (vokal): Grubun vokaliyim. 29 yaşındayım. Bandırma’da doğdum müziğe de 14-15 yaşlarımda Rapsodi müzik merkezinde Emrah Öktem ile başladım.  Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Teknolojileri bölümünü kazandım ve grup ile İzmir’de müzik hayatıma devam ediyorum.

Emre Elmas (davul): Grubun davulcusuyum. Yaşım 30. Grubun kurulumunda yer aldım. 19 sene önce davula başladım. 15 yaşımda Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı vurmalı çalgılar bölümünden 4 yıl özel ders alarak enstrüman eğitimime profesyonel olarak başlamayı denedim. İstanbul’da Doğaç Titiz ile halen eğitimime devam ediyorum. Hayatım davul, müzik ve Narkozone üstüne kurulu diyebilirim…

Onur Tevfik Yümlü (gitar): Grubun gitaristiyim. 30 yaşındayım. Müziğe 2002 yılında Süleyman Avcı’dan gitar dersleri alarak başladım. Sonrasında çeşitli zamanlarda farklı hocalardan gitar ve şan eğitimi almaya devam ettim.

Levent Odağı (DJ-Tonmaister): 1991 yılında İzmir’de doğdum. Müzisyen bir babanın oğlu olarak müzik ile tanışmam çok erken yaşlarda oldu. DJ’lik kariyerime 2007 yılında Norm Ender’e çalarak başladım. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Müzik Teknolojileri okuduktan sonra Tonmaisterlik kariyerim başladı. 2020 yılından beridir ise Narkozone grubunda DJ ve tonmaister olarak görev almaktayım.

Vedat Ataş (bas gitar): 18 Ocak 1995’te Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdum, 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Bilimleri bölümünü kazandım. O yıldan beri İzmir’de çeşitli müzik organizasyonları (düğün, konser, program vs.) içn klüp, bar ve festivallerde müzisyenlik yaptım. Son olarak Narkozone’da bas gitar çalmaya başladım. Aynı zamanda bir okulda müzik öğretmeni olarak çalışıyorum.

Soner Uslu (düzenleme ve klavye): Grubun klavyecisiyim. Afyon’da doğdum. 28 yaşındayım. Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezunum. Birçok grupta ve projede basgitar, davul, ve klavyeci olarak müzisyenlik yaptım. Şimdi Narkozone grubunda aranjör ve klavyeci olarak hayallerimizin peşinden gidiyoruz.

Samet Türkyılmaz: Emre ile başka projede tanıştıktan sonra grubun ilk temellerini attık. Daha sonra Emre ile ortak arkadaşımız olan gitarcımız Onur sonra ise Klavyecimiz Soner gruba katıldı ve bir süre bu şekilde devam ettik. En son pandemiden önce Vedat ve Levent’in bizimle çalışmaya başlaması ile son halimizi aldık.

Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda “Gel”in oluşum süreci nasıl gelişti? Gel ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

Narkozone: Yaklaşık beş senedir düzenli olarak birçok şehirde sahne aldık. Düzenlemelerimiz gittiğimiz her şehirde çok sevildi. Aslında uzun zamandır kendi şarkılarımızı yapmayı planlıyorduk fakat konser takvimimizden dolayı boşluk veremiyorduk. Pandemi döneminde tam vakti olduğuna karar verdik. “Gel” bizim için çok değerli, ilk teklimiz. Biz sahnede çok hareketli bir grup olduğumuz için ilk şarkımıza da enerjimizi yansıtmak istedik. Soner’in altyapısını yapmasından sonra Samet sözleri yazdı ve çok sevdik, hemen kayıtlarına başladık. Klibi de bir o kadar hareketli olunca ilk şarkımızda çok iyi dönüşler aldık. Bizi yansıttığını söyledi dinleyenlerimiz. Bu da bizi çok ama çok sevindirdi.

En son “Olmaz”ı dinleyicilerle buluşturdunuz. Teklinin oluşum süreci nasıl gelişti? Avrupa Müzik ile yollarınız nasıl kesişti?

Narkozone: Olmaz da aslında ilk teklimiz ile beraber yaptığımız şarkıydı. Yine aranjesi Soner, sözleri Samet ve Volkan’a ait. Daha erken çıkarmayı düşündüğümüz bir şarkıydı fakat sağlık problemlerinden dolayı biraz ertelemek zorunda kaldık. Avrupa Müzik ile Habil Ceyhan sayesinde tanıştık diyebiliriz. Gerçekten bizimle yönlendirmeleri ile çok ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Olmaz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

Narkozone: Çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu dönüşler bizi mutlu etti ve hız kesmeden yeni şarkılarımız için hemen çalışmaya başladık.

Klibi yöneten Nilüfer Evirgen ile yollarınız nasıl kesişti? Klibin oluşum süreci nasıl gelişti ve klip ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

Narkozone: Grubumuzun basgitarcısı Vedat’ın tanıştırması ile yollarımız kesişti. İlk klibimizin sanat yönetmenliğini üstlenmişti. Hem bakış açısından hem fikirleri açısından bizimle çok uyumlu olduğunu düşündük. İkinci klipte yönetmenimiz oldu ve her şeyimiz ile ilgilendi. Geri dönüşler de gerçekten çok mutlu etti bizi. Umarız tekrar yolumuz kesişir ve çalışırız.

Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

Narkozone: Biz sahnede hem görsel işitsel olarak eğlence temalı biz grubuz. Sahnede her zaman eğlence dolu olmaya çalışıyoruz. Teklilerimizde de bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Sahnede nasıl her kitleye hitap edecek şekilde her tarzı çalıyorsak müziğimize de bunu her zaman yansıtmak istiyoruz.

Olmaz’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

Narkozone: Yeni albümlerin ya da teklilerin gelmesi çok da uzakta değil. Hazırlıklarımız daima devam edecek. Şu anda bitirmek üzere olduğumuz iki teklimiz daha var. Adımızı, şarkılarımızı daha büyük kitlelere duyurmak için emin adımlarla asla vazgeçmeden ilerlemeyi düşünüyoruz.

Narkozone grubuna bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Olmaz”ı tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.