Müzik • Röportajlar

Yeni teklisi “Sevmedin mi?”yi dinleyicilerle buluşturan Deha Haktan ile bir röportaj…

Her sene bir şarkı yayınlamasına rağmen dinleyicilerin beğenisini kazanmaya ve yeni şarkılarını beklemesini sağlamaya devam eden bir isim Deha Haktan. Şimdi ise yine kendi eseri olan yeni teklisi “Sevmedin mi?”yi DMC etiketiyle dinleyicilerle buluşturan Deha Haktan ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, yeni teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle “Yansın”a kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız?

-Müzik benim için her zaman hayatımın merkezindeydi. Küçük yaşlardan itibaren şarkı söylemeye ve kendimi müzikle ifade etmeye ilgi duydum. Hatta bazen kendimi şöyle tanımlıyorum: Ben üzgün olduğumda bile şarkı söyleyen biriyim. Çünkü müzik benim için yalnızca bir tutku değil, aynı zamanda duygularımı dışa vurmanın en doğal yolu. Zaman içerisinde kendi müzikal kimliğimi keşfetmeye ve nasıl bir sanatçı olmak istediğimi anlamaya odaklandım. “Yansın” ise bu yolculuğun profesyonel anlamdaki ilk önemli adımı oldu.

Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Yansın’ın oluşum süreci nasıl gelişti? Arı Yapım ve Baz & Slong ile yollarınız nasıl kesişti? Nasıl geri dönüşler aldınız?

-“Yansın” aslında benim için çok gerçek ve yoğun bir duygunun ürünü. Bir telefon konuşmasının ardından gözyaşları içinde yazdığım bir şarkı. O an hissettiklerimi kelimelere dökmek istedim ve ortaya “Yansın” çıktı. Bu kadar kişisel bir hikâyenin ilk teklim olması benim için ayrıca anlamlıydı. Arı Yapım ve Baz & Slong ile birlikte şarkıyı dinleyiciyle buluşturduk. Elbette güzel geri dönüşlerin yanında eleştiriler de aldım. Ancak ben eleştirilerin de bu yolculuğun bir parçası olduğuna inanıyorum. Herkesin sizi sevmesi ya da yaptığınız işi beğenmesi mümkün değil. Hatta benim bu konudaki düşüncem çok net: Eleştirilmiyorsanız bir sıkıntı var demektir. Çünkü bir şey üretiyor, ortaya koyuyor ve insanlarda bir duygu uyandırıyorsanız mutlaka farklı fikirlerle karşılaşırsınız.

İkinci tekliniz “İzim Sende”nin oluşum süreci nasıl gelişti? RIPENESS COMPANY ile yollarınız nasıl kesişti? Nasıl geri dönüşler aldınız?

-“İzim Sende”, bitmiş gibi görünen ama aslında insanın içinde devam eden ilişkileri anlatıyor anlayacağınız toksik bir ilişki! (gülüyor) Özellikle gitmesini istemediğiniz ama kalmasını da isteyemediğiniz o karmaşık duygudan doğdu. Baz & Slong ile yeniden çalışmak müzikal anlamda güzel bir devamlılık sağladı. RIPENESS COMPANY ile yürüttüğümüz süreç de şarkının dinleyiciyle buluşmasına katkıda bulundu. Gelen yorumlarda insanların kendi hikâyelerini bulması benim için en değerli geri dönüş oldu.

Yeni tekliniz “Sevmedin mi?”nin oluşum süreci nasıl gelişti? DMC ve Emrah Demiralp ile yollarınız nasıl kesişti?

-“Sevmedin mi?” benim için bugüne kadar yayımladığım en özel çalışmalardan biri. Şarkı, sevildiğine inanmak isteyen ama yaşadıkları karşısında bu sevgiyi sorgulayan birinin hikâyesini anlatıyor. Emrah Demiralp’in düzenlemesiyle şarkının duygusal dünyası çok daha güçlü bir hâle geldi. Emrah, müzikal bakış açısına ve yeteneğine gerçekten çok güvendiğim, bundan sonraki müzik hayatımda da birlikte çalışmayı istediğim bir isim. DMC ile yollarımızın kesişmesi ise kariyerimde önemli bir dönüm noktası oldu. Şarkının DMC çatısı altında yayımlanması benim için ayrıca heyecan verici. Bu süreçte desteğini ve emeğini esirgemeyen Özgür Aras’a da özellikle çok teşekkür etmek istiyorum. Böylesine değerli isimlerle aynı yolda yürümek benim için hem büyük bir mutluluk hem de motivasyon kaynağı.

“Sevmedin mi?” ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Şarkı daha yayımlanmadan sosyal medyada çok güzel bir ilgiyle karşılaştı. Özellikle TikTok ve Instagram’da insanların şarkıyı kendi hikâyeleriyle paylaşması beni çok mutlu etti. Şarkının sözlerini merak eden, yayımlanmasını bekleyen ve kendi yaşadıklarıyla bağ kuran çok sayıda insan oldu. Bir şarkının henüz çıkmadan insanların hayatına dokunması gerçekten tarif edilemez bir duygu.

Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

-Müziğimi samimi, duygusal ve hikâyesi olan bir pop müzik olarak tanımlıyorum. Benim için önemli olan yalnızca güzel bir melodi değil, dinleyicinin o şarkıda kendinden bir şey bulabilmesi. Özellikle aşkın, ayrılığın ve insan ilişkilerinin kolay dile getirilemeyen taraflarını anlatmayı seviyorum. Şarkılarımda duyguları süslemeden, olabildiğince gerçek hâlleriyle aktarmaya çalışıyorum.

“Sevmedin mi?”den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Kesinlikle var. Hatta yeni şarkılar üzerine şimdiden düşünmeye ve çalışmaya devam ediyorum, şimdilerde herkesin çok sevdiği 80 ler modasına bir şarkım hazır bile .Her yeni teklide hem müzikal anlamda kendimi geliştirmek hem de daha fazla dinleyiciye ulaşmak istiyorum. Önümüzdeki dönemde farklı sound’lar denemek, güçlü görsel projeler üretmek ve sahnede daha aktif olmak hedeflerim arasında. Benim için bu yolculuk henüz yeni başlıyor.

Deha Haktan’a bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Sevmedin mi?”yi tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.