Röportajlar

Yeni teklisi “FLEX”i dinleyicilerle buluşturan NØKTA ile bir röportaj…

Mayıs ayında rap alanında dikkat çeken yeni teklilerden biri de, zamanla kendi şarkılarını yazmaya başlayan ve ortak çalışmalarıyla da bilinen NØKTA’nın HERAKLEIA INDUSTRIES etiketli yeni teklisi “FLEX“ oldu. NØKTA (Arif Enmutlu) ile Bi’Kuble için; müzik yolculuğunu, yeni teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle “Öldürdün Sen”e kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız?

-Yaklaşık 2018 yılından beri söz yazmaktayım. Ancak kendimden ve yaptığım müzikten emin olana kadar asla şarkı yayınlama taraftarı değildim. “Öldürdün Sen”den önce 85ROOKIE ile yaptığımız Kazan EP vardı. Ancak sonrasında hem prodüksiyon açısından hem de müzik açısından yetersiz olduğunu düşündüğümüz için ortak bir karar alıp yayından kaldırdık. 

Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda “Öldürdün Sen”in oluşum süreci nasıl gelişti? Prodüksiyonu üstlenen Saye808 ile yollarınız nasıl kesişti? Öldürdün Sen ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Yaptığım müziğe her zaman iş olarak bakıyorum ve hala bu şekilde bakmaya devam ediyorum. O sıra haliyle Spotify profilimde şarkı yoktu, kendi kendime “Arif, artık bir şeyler yapmalısın!” dedim. Sürekli ürettim. Yazdım, kayıt aldım, sildim. Bu döngü kendimden emin olana kadar devam etti ve sonunda “Öldürdün Sen” teklisini yayınladım. Şarkının beatini YouTube üzerinden bulmuştum. Beat aşırı hoşuma gitmişti ve Saye808 ile iletişime geçtim. Bana çok yardımı oldu ve ardından şarkıyı yayınladım. İlk teklim olmasına rağmen güzel geri dönüşler aldım diyebilirim.

İkinci tekliniz “FACETIME”ın oluşum süreci nasıl gelişti? Beati üstlenen Razen Beats ile yollarınız nasıl kesişti? Bu teklinizi yayınladığınız etiket olan ve kurucularından olduğunuz Overdose Music Company’nin oluşum süreci nasıl gelişti? FACETIME ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Öldürdün Sen’den sonra hep aynı tarzda ilerlemeyip, her kitleye hitap etmek isteyen bir sanatçı olduğum için; hareketli bir şeyler yapmak istedim. Razen ile önceden beri tanışıyoruz kendisi arkadaşım zaten. Bir gün Discord’da sohbet ederken bulduğum bir beati Razen’a gösterdim. O beatin benzerini yaptı ve “FACETIME” ortaya çıktı. Overdose Music Company, ben ve 9 arkadaşımla beraber, içinde beatmaker, tasarımcı ve aranjörlerin bulunduğu, şarkı üretmek ve yayınlamak isteyenler için kurduğumuz bir oluşum. Discord’dan birçok arkadaşımız vardı. Sürekli sohbet muhabbet edip eğleniyorduk. Ardından bu arkadaş grubuna bir isim verme kararı aldık ve Overdose’u kurduk. Ardından Overdose Culture sayfasını açtım ve oraya çok sık olmasa da içerikler üretiyorum. Ek olarak da Overdose Music Company üzerinden de müzisyen arkadaşlara hizmet sağlıyoruz.“FACETIME” yayınlandıktan sonra çok güzel geri dönüşler aldım. Gittiğim çoğu mekanda şarkımı oradaki DJ’lere önerdikten sonra, kendileri artık ben söylemeden şarkıyı çalmaya başladılar. E haliyle bana ait bir şarkı çalarken insanların da eğlenmesi mutluluk verici!

Üçüncü tekliniz 85ROOKIE ile yaptığınız “BALYA”nın oluşum süreci nasıl gelişti? 85ROOKIE ile yollarınız nasıl kesişti? Müziği üstlenen Drilly ile yollarınız nasıl kesişti? BALYA ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Sürekli üretip yazdığım sıralar, YouTube üzerinden yine “Drill” tarzda bir altyapı buldum. Çok hoşuma gitti ve üzerine bir şeyler yazdım. Ardından 85ROOKIE’ye dinlettim. Şarkıya onun da dahil olmasını istiyordum. Çünkü Kazan EP’yi yayından kaldırdığımız için haliyle hiç düet bir parçamız yoktu. “BALYA” yayınlandı ve gerek konserde, gerekse gittiğimiz herhangi bir mekanda çaldığında güzel ilgi gördü.

Dördüncü tekliniz bu sefer 85ROOKIE’ye konuk olduğunuz “KINV”ın oluşum süreci nasıl gelişti? Müziği üstlenen Altai ile yollarınız nasıl kesişti? KINV ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-KINV, yani “Kafamın İçinde Ne Var?” aslında çok eski bir şarkıydı. 85ROOKIE ile bir ara “Kazan Deluxe” albümü hazırlığındaydık. Altai da arkadaşımızdı zaten. Yaptığı beati yolladı ve biz de üstüne çalışıp güzel bir iş çıkarttık. 

En son yayınladığınız tekliniz “FLEX”in oluşum süreci nasıl gelişti? Müziği üstlenen AMN3SIA ile yollarınız nasıl kesişti?

-“FLEX”in beati ilk başlarda çok farklıydı. Verdiği hissiyat, drumlar ve daha birçok şey farklıydı. AMN3SIA ile aynı şirketteyiz ve şirketimizin prodüktörü zaten. Beati ona gösterdiğimde “Bundan daha iyi bir remake yaparım.” dedi ve yaptı da. On numara bir iş ortaya sundu.

HERAKLEIA INDUSTRIES ile yollarınız nasıl kesişti?

-Dostum Yang-Z, HERAKLEIA INDUSTRIES’in bünyesinde 2 senedir bulunmaktaydı. O sırada Ben, Yang-Z ve Yuyu; hem internet üzerinden tanışıp hem de beraber birçok şarkı üretiyorduk. Yang-Z, şirkete Yuyu ve benden bahsetmiş olacak ki, şirketin kurucusu olan Berke Candan, bizimle iletişime geçti. Gerekli konuşmalar ve anlaşmalar sağlandıktan sonra artık HERAKLEIA INDUSTRIES bünyesindeydik.

FLEX ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Şu an şarkı gayet güzel ilerliyor. Güzel ilerliyor dememin sebebi de, yaklaşık 6 aydır hiç tekli yayınlamamış olmama rağmen birkaç günde 1.000 dinlenme barajını geçmiş olması. Daha da iyileri gelecek. 

Kendi müziğinizi etkilendiğiniz türler ve hissiyat olarak nasıl tanımlarsınız?

-Ben tek bir türden değil, birçok türden etkileniyorum. O an afro bir şarkı dinliyordumdur, etkilenirim. Duygusal bir trap şarkı dinliyordumdur, etkilenirim. Amacım, her tarzı yapıp, genel bir kitleye hitap etmek diyebilirim. Şarkılarımda içtenlik ve şarkının verdiği hissiyatı fazlasıyla öne çıkarma peşindeyim. 

FLEX’ten sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Kesinlikle var. Artık tamamen üretken bir sürece girdim. 3 haftada bir, yeni ürettiğim şarkıları tüm dijital platformlarda HERAKLEIA INDUSTRIES etiketiyle yayınlayacağım. FLEX’ten sonra yüksek ihtimalle daha da yazlık, hareketli bir şarkı gelebilir.

NØKTA’ya bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “FLEX”i tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.