Bağımsız Sahne köşesinin seksen yedinci konuğu, küçük yaşlardan beri müziği severek kendi şarkılarını yazan, müziksel bir mesleki kariyeri tercih etmese bile hem kendi tutkusu hem de rahmetli müzisyen Metin Bükey’in oğlu Berkant Bükey ile evlenerek de müziğin içinde kalan, pandemi dönemiyle birlikte kendi Alternatif Rock tınılı şarkılarına yönelen, en son “Kayıp Yol”u dinleyicilerle buluşturan Hale Bukey oldu. Hale Bukey (Hale Bükey) ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, yeni teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
![](https://www.bikuble.com/wp-content/uploads/2022/03/image1-1.jpeg)
Öncelikle Güneş ve Ay’a kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız?
-Çok küçük yaşlardan itibaren hep müziğin içinde oldum; sürekli yazdım, söyledim, çaldım. Müzik okumak isterken bir yol ayrımına girdim ve üniversitede ekonomi okuyarak farklı bir meslek edinmiş oldum. Müzik çoğunlukla hobi olarak devam etti.
![](https://www.bikuble.com/wp-content/uploads/2022/03/sddefault.jpg-463.png)
Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz ve bu bağlamda “Güneş ve Ay”ın oluşum süreci nasıl gelişti? Düzenlemenizi üstlenen Hamit Aydeniz ile yollarınız nasıl kesişti?
-Daha önce yazmış olduğum şarkılarda ağırlıklı olarak hep farklı yorumcuların okumasını istedim. Sanki şarkıları kendim için değil başkalarından duymak için yazıyordum. Hamit Aydeniz benim kuzenimin okuldan arkadaşıdır, müzik öğretmenidir aynı zamanda ve daha önceden de birlikte çalışmamız olmuştu. “Güneş ve Ay” 2014 yılında yazdığım bir şarkı ama sadece nakarat kısmını yazmıştım ve öylece bırakmıştım. Bir gece bu şarkıyı tamamlamak istedim ve kaydı Hamit Bey’e gönderdim. “Kayıp Yol” için düzenlemelere başlamıştık oysa ki ve “Bu şarkıyı acil kaydetmemiz lazım!” dedim.
Güneş ve Ay ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Şarkım beğenildi çevremdeki insanlar tarafından. Henüz yeni yayınlandığı için asıl hedef kitlesine ulaşamadığını düşünüyorum.
![](https://www.bikuble.com/wp-content/uploads/2022/03/sddefault.jpg-464.png)
En son “Kayıp Yol”u dinleyicilerle buluşturdunuz. “Kayıp Yol”un oluşum süreci nasıl gelişti?
-Kayıp Yol, psikolojik olarak zor bir süreç içerisindeyken doğdu. Yani yeniden doğuş şarkısı gibi. Zaten onu yazdığımda ilk defa kendim bir şarkıyı okuyup yayınlamak istedim. Benim kendimi ifade etme şeklim gibiydi çünkü.
Kayıp Yol ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Tekli çalışması için yola çıkıp 4 şarkılık bir EP sürecine aniden giriş yaptığımız için, çıkış şarkım olmasından vazgeçtiğim “Kayıp Yol” ikinci teklim olarak yayınlandı. Arkadaşlarımın beğenisini en çok kazanan şarkı olduğu için onu ön plana çıkarmak istedim. güzel dönüşleri olacağına inanıyorum.
Bununla birlikte müziğinizi bağımsız olarak dinleyicilerle buluşturuyorsunuz. Müziğinizi bağımsız olarak dinleyicilerle buluşturmak size yapmak istedikleriniz anlamında özgür bir alan sağlıyor mu?
-Kendi müziğimi ve sözlerimi yazan birisi olarak, şarkımın düzenlemesi, çalacak enstrümanlar gibi her noktasına müdahale etmeyi ve en başta eserin beni mutlu etmesini önemsiyorum. Bağımsız yayınlama olayı bana çok pratik geldiği için bu yöntemi seçtim ancak daha büyük kitlelere ulaşma anlamında yetersiz kaldığını düşünürsem yapım şirketi yoluyla da yayınlama yoluna gidebilirim ileride.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
-Müziğimi ruh halime göre değişken olarak tanımlayabiliriz. Kendim seslendirmek için yazdığım müzik daha çok alternatif rock tarzında aslında ama tam bir sistemi yok.
Kayıp Yol’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Kaydettğimiz hazır 2 şarkım daha var, onları da yaza kadar yayınlamayı planlıyorum. Bunların dışında bazı şarkılarımı akustik olarak canlı okuyup YouTube kanalımda yayınlama projemiz var.
Hale Bukey’e bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Kayıp Yol”u tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle