Son dönemde dinleyicilerle buluşan başarılı rock gruplarından biri de Pixel. Uzun zamandır bir arada müzik yapan bir kadroya; gitar ve klavyede Can Ali Oyan, davulda Arda Yılgör, gitarda Ayhan Kunttaş tarafından kurulan gruba vokal olarak Seda Oyan da eklendi ve grup, ilk albümü “Yalnızlık Teorisi”ni dinleyicilerle buluşturdu. Pixel ile Bi’Kuble için, müzik yolculuklarını ve çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle Pixel’in kurulma süreci nasıl gelişti?
Arda: Aslında Pixel adı altında değil de farklı isimle -Meskalin- çok uzun süredir müzik yapıyoruz. Sadece ismimizi piyasa şartlarına uygun revize ettik (gülüyor) Lise döneminde başladı maceramız hepimiz farklı gruplarda birşeyler tıngırdatıyorduk ‘Neden grup kurmuyoruz?’ dedik; kurduk ve yıllardır süren güzel dostluğumuzun temellerini o günlerde atmış olduk…
Bir albüm yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda Tıpış Tıpış’ı tekli olarak da yayınladığınız Yüzdeyüz Müzik / Arpej Müzik ile yollarınız kasıl kesişti?
Seda: Hepimizin hep ortak bir hayali vardı; albüm yapıp geniş kitlelere ulaşmak. Elimizde müzikal anlamda imkan vardı ama zaman ve para anlamında kısıtlıydık. O yüzden 15 yıldır süren maceramızı yeni taçlandırabildik. Aslında birçok plak şirketiyle görüştük, Arpej Müzik bize diğerlerinden bir adım önde geldi.
Yalnızlık Teorisi ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Arda: Tepkiler gayet olumlu. Hatta ‘Son dönemdeki rap müzik furyasından farklı bir tarz dinlemeye başladık!’ diyenler çoğunlukta! (gülüyor)
Yalnızlık Teorisi sadece dijital olarak yayınlandı. İleride CD olarak da çıkarılması düşünülüyor mu?
Arda: Bu günlerde her şey dijital ortamda değer kazandığı için CD çıkarmayı düşünmüyoruz.
Tıpış Tıpış klibiniz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Seda: Aslında farklı bir şarkıya klip çekilecekti (Sensin) ama dinleyiciler Tıpış Tıpış’da ısrar edince Tıpış Tıpış’a klip çekildi. Şimdiye kadar gelen tepkiler gayet olumlu.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
Can: Belli bir kalıp içinde müzik yapmayı sevmiyoruz, sıkıcı geliyor… Bu yüzden sürekli yeni şeyler deniyoruz. Albümde olabildiğince farklı türdeki parçaları kendi tarzımızda yapmaya çalıştık. Senfonik rock diyebileceğimiz parça da var, oryantal melodiler de var…
Yalnızlık Teorisi’nden sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
Seda: Tabi ki var. Müzik, bizim için hiç bitmeyen bir yolculuk… Bu yolculukta bizi heyecanlandıran yeni sözleri, güfteleri, melodileri başka insanlarla paylaşmak bizim için büyük keyif.
Pixel grubuna bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Yalnızlık Teorisi” albümünü tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle