Röportajlar

İlk EP çalışması “Romantik Komedi”yi dinleyicilerle buluşturan Oğuzhan Kot ile bir röportaj…

Oğuzhan Kot… Mesleki anlamda avukatlık alanında bir kariyer içinde olsa da, içindeki müzik tutkusunu taze tutarak kendi şarkılarını yapmaya başladı ve çeşitli tecrübeler de edindi. İlk teklisi “Dursun Dünya” ile de dikkat çeken Kot, bu sefer Soundhorus etiketli ilk EP çalışması “Romantik Komedi” ile 4’ü kendisine ait 5 eseri dinleyicilerle buluşturdu. Kot ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, EP’sini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle “Dursun Dünya”ya kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? 

-Müziğe lise yıllarımda başladım. İnternet üzerinden gitar öğrenerek devam ederken 16 yaşımda girdiğim koro ile birlikte profesyonel sahnelerde sahne almaya başladım. Sahne tozu yutmak kavramını o yaşlarda öğrendikten sonra hayatım boyunca sahnede olmam gerektiğine dair kendime sürekli sözler verdim. Ardından stüdyo kayıtlarında vokal yaparak işin mutfağına girmiş oldum.

Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda “Dursun Dünya”nın oluşumu nasıl gelişti? Düzenlemeyi üstlenen İstanbul Voice Record ve prodüksiyonu üstlenen Ersin Başar ile yollarınız nasıl kesişti? “Dursun Dünya” ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Yaptığım şarkılarımı arkadaş ve aile çevremle paylaştığımda onların güzel geri dönüşleriyle karşılaştım. Ardından bu motivasyon kaynağı ile üretim yapmaya devam ettim ve öğrencilik yıllarımda ilk teklimi çıkarmış oldum. Bu süreçte bana destek olan herkese beni bu yola soktukları için teşekkür ediyorum. 

Şimdi ise ilk EP çalışmanız olan “Romantik Komedi”yi dinleyicilerle buluşturdunız. EP çalışmanızın oluşum süreci nasıl gelişti? Yapımınızı (Soundhorus olarak) ve düzenlemelerinizi üstlenen Ali Haydar Timisi ile yollarınız nasıl kesişti? yine aynı bağlamda Timisi’nin Gelme İstemem şarkısını yorumlamaya nasıl karar verdiniz?

-EP ile alakalı ilk fikir Ali Haydar Timisi hocam ile yollarımın kesişmesi ile oluştu. Bir akustik proje için tanıştığımız Ali Haydar hocama müziğim ve beklentilerim açısından plânlarımdan bahsettim, o da prodüksiyon anlamında ve müzikal tecrübelerini aktarmak adına benimle değerli bir paylaşım yapma yolunda bana destek oldu. Şarkılarıma inandı ve işin mutfak aşamasında bana büyük destek oldu. EP’deki “Gelme İstemem” adlı eser dediğiniz gibi söz ve müzik olarak kendisine aittir. Bu şarkının yorumlamasını benden istedi bir yorumcu olarak şarkısını yorumladığım bu eser hakkında bestecinin kendisinden olumlu bir geri dönüş almanın haklı gururu içerisinde şarkının albümde bir yer edinmesini kararlaştırdık. 

Romantik Komedi EP çalışmanız ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Gerçek anlamda bu EP’yi yaparken hayatın gri renkte ilerleyen bir yol olduğunu ve içindeki her şarkının biraz siyah biraz beyaz tonları barındırdığını düşünerek üretim yapmaya özen gösterdim. Beni en mutlu eden şey de insanların benim bu beklentilerime cevap vermeleri oldu. Müziksel anlamda genel itibariyle beklentileri karşılayan kulak doyumunu sağlayan soundlar ile dinleyicilerimizin güzel yorumlarıyla karşılaştık. Bizim işimiz için motivasyonun yegâne kaynağı olan bu destek ilerleyen üretimlerimde de daha iyi olacağımı düşündürtüyor ve inandırıyor.

Mutlu Aşk Yoktur’un Timisi yönetimindeki klibinin oluşum süreci nasıl gelişti ve klip ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Mutlu Aşk Yoktur şarkısı EP’nin çıkış tarihine uygun bir şarkıydı. Yaşanılan yaz ayının bir etkisi niteliğinde özetsel bir anlatımla kaleme aldığım sözler de bunu destekler gibiydi. Bu nedenle Ali Haydar Timisi ile ilk klip çalışmamızın bu şarkı için çekileceği konusunda hemfikirdik. Bu süreçte Görüntü yönetmenimiz Resul Koca Görsel Sanatlar ve Stil üzerine Selen Timisi, genel koordinatör olarak da Berat Demirtaş ve yönetmen Ali Haydar Timisi’nin katkılarıyla güzel bir klip çalışması oluşturduk. Ayrıca klipte bana eşlik eden Melisa Doğan ve fotoğraf konusunda desteklerini esirgemeyen Metehan Kızılkaya’ya da sonsuz teşekkürler.

Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?

-Müzik hayatımın her döneminde içinde bulunduğum hal ve durumlara eşlik eden en temel obje olmuştur. Bireysel anlamda müzisyen kimliğimi ve kendi soundumu oluştururken dinleyicilerin de hayatın her türlü koşuluna hitap etmeyi hedefledim. Şüphesizdir ki ufak bir melodi bile bilinçaltımızda farklı birçok hissiyat oluşturur. Ben de armonik olarak doygun ve anlamlı müzikler üretme uğraşında olan, aynı zamanda tarz çeşitliliğine önem vererek müzikal anlamda gelişmeye sürekli açık olan bir müzik insanı kimliği oluşturma amacındayım.

Romantik Komedi’den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Tabii ki müziksel üretime ara vermeden devam etmeye çalışıyorum. Hali hazırda olan bestelerimi canlı performanslarla da süsleyerek çıkarıp yeni projelerle de dinleyicilerin karşısına çıkacağım. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında adından söz ettirecek proje beklentilerimle tüm dinleyicilerin takipte kalmasını öneriyor ve hepsine güzel yorumları için teşekkür ediyorum.

Oğuzhan Kot’a bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Romantik Komedi”yi tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.