Çisem İleri… Zaman içinde kendi şarkılarını yazarken ve ses eğitimleri alırken geçen sene Yunus Emre’nin külliyesini ziyaret etmesi sonucunda karar vererek aynı zamanda Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı dolayısıyla (2021, UNESCO tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı seçildi) onun dizelerinin ruh verdiği ilahi “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”yi Dinç Müzik Yapım etiketi, Sezgin Tellaloğlu ve Doğan Akpençe yönetiminde ilk teklisi olarak dinleyicilerle buluşturan İleri ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ye kadar olan müzik yolcuğunuzda neler yaptınız?
-Yıllar önce birkaç yerde çok kısa dönem de olsa sahne aldım. Niyetim tamamen deneyim kazanıp heyecanımı yenmekti. 2015 yılından bu zamana kadar birçok şarkı sözü ve şiir yazdım. Şarkı sözlerimi besteleyen arkadaşlarımın yanı sıra benim de bestelediklerim oldu. Sesimin eğitimi ve daha iyi şarkı söyleyebilmek konusunda Süheyla Yengi ve Aytül Büyüksaraç gibi üstadlardan eğitim aldım.
Bir tekli yayınlamaya, bu bağlamda Yunus Emre ilahisi “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”yi yorumlamaya nasıl karar verdiniz?
-Eylül 2020’de Nallıhan Taptuk Emre türbesine ve Eskişehir Mihalıççık ilçesinde Yunus Emre’nin köyündeki mezar ve külliyesine 2 arkadaşım ile ziyarete gittim. Bu ziyaretten birkaç gün sonra bir anda yüreğime düşen bir ateş ile gelen ilham sonucunda “Yunus Emre’nin 700. yılı ile ilgili ne yapabilirim?” diye düşündüm ve çok geçmeden içimdeki ses Yunus Emre’nin hakka olan aşkını dile getirdiği bu güzel eseri seslendirmeye niyet ettim, ve aynı günün gecesinde gördüğüm bir rüya sonucu bu projenin ilk adımlarını attım.
Gel Gör Beni Aşk Neyledi yorumunuz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Şimdiye kadar gayet olumlu hatta ummadığım şekilde güzel tepkiler aldım.. Elbette ki bu durum beni mutlu etti.
Bununla birlikte Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ye bir klip çektiniz. Klibin oluşum süreci nasıl gelişti ve klip ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-“Klibi nasıl çekmeliyiz?” diye düşünürken manevi duygularım ön plana geçip, bu klibi öncelikle Yunus Emre’nin hocası olan Taptuk Emre’ye saygı ve hürmet ile bu durumu hissedebilmek için bizzat türbesinde çekimlere başlamaya karar verdim. Taptuk Emre türbesinde ilk sahne çekimlerimizi yaptıktan sonra, son aşama olarak Eskişehir Mihallıççık’taki Yunus Emre köyündeki Yunus Emre mezar ve külliyesini ziyaret edip klibimizi mezar taşındaki “Sevelim, sevilelim” sözü ile noktaladık. Toplumumuzda ve dünyada Yunus Emre’nin bizlere aşılamak istediği sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberliği bir nebze olsun klibe yansıtmak istedik…
Gel Gör Beni Aşk Neyledi’den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Elbette, sözleri ve müziği kendime ait olan birçok eserim bulunmaktadır. En yakın zamanda bu eserleri müzikseverlerin beğenisine sunacağım.
Çisem İleri’ye bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”yi tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle