Synth-pop alanında son dönemde dikkat çeken isimlerden birisi de içindeki müzik tutkusu ile zaman içinde kendi şarkılarını yazmaya başlayan ve Günay Olçum prodüksiyonu ilk teklisi “İzban”ı dinleyicilerle buluşturan Nicelatte’ydi. Şimdi ise Nicelatte, BBI Music Co. etiketli yeni teklisi “Kör Vakitler”i dinleyicilerle buluşturdu. Nicelatte ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, yeni teklisini aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle “İzban”a kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız?
Yıllarca sevdiğim parçaların coverlarını yapıp birçok amatör kayıt aldım. Hatta üniversite yıllarımda müzisyen arkadaşlarımla birlikte sahne aldım. İzban’dan önce kendime ait birçok şarkı sözü ve beste biriktirdim.
Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda İzban’ın oluşum süreci nasıl gelişti? Prodüksiyonuzu üstlenen Günay Olçum ile yollarınız nasıl kesişti?
-Cover yapmayı çok seviyordum fakat her zaman içten içe kendime ait hisleri ve deneyimleri bestelerim aracılığıyla aktarma gibi bir bir planım vardı. Yayınlayacağım parçanın orijinal ve öznel olabilmesi için çok bekledim ve sonunda İzban ile hazır olduğumu hissettim. İzban süreci, üniversite yıllarından bu yana kopmayan arkadaşlığımız sayesinde Günay Olçum’un ortak bir proje yapmak için bana gelmesiyle başladı ve böylece yollarımız tekrar kesişmiş oldu.
İzban ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Şarkının ismi sadece İzmir’e ait bir ulaşım aracı olan İzban’dan geliyor. Bu sebepten dolayı her dinleyici için ilk bakışta aynı anlamı taşıyamamış olsa da sonrasında herkes tarafından beğeniyle dinlendi.
En son Kör Vakitler’i yayınladınız. Şarkının oluşumu nasıl gelişti?
-Yine Günay Olçum’un prodüktörlüğünü üstlenmiş olduğu şarkı, benim de karamsar kalemimi kullanmakta zorlanmadığım bir melodiye sahipti. Kayıt, mix-mastering ve bunun gibi tüm süreçleri detaylı bir çalışmayla tamamladıktan sonra klip çekimlerinin de sonlanmasıyla “Kör Vakitler” dinleyici ile buluşmaya hazır hale geldi.
BBI Music Co. ile yollarınız nasıl kesişti?
-Uzun zamandır işlerini beğeniyle takip ettiğim bir label olan BBI Music Co.’ya beraber çalışma teklifinde bulundum. Onların da kabul etmesiyle birlikte yol almaya başladık.
Kör Vakitler ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Müziği, sözleri, klibi her şeyiyle çok beğenildi.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
-Şarkılarımda; platonik hikayeleri, retro sound’larla birleştirip dinleyicideki duygusal boşluğa dokunma çabam var.
Kör Vakitler’den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Çalışmaları devam eden ve yayınlamayı planladığım daha birçok projem var. Şimdiden hepsini dinleyicilerimle buluşturmak için sabırsızlanıyorum.
Nicelatte’ye bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Kör Vakitler”i tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle