Ankara müziğinin solistliğinin yanında besteciliğiyle de dikkat çeken ve pek çok sanatçıya şarkı veren isimlerinden olan Özgür Koç, zaman içinde hem Ankara müziği çerçevesinde ismini duyururken, Sibel Can’a verdiği “Yeni Aşkım” şarkısı ile de daha geniş bir kitleye ulaşmış oldu. Şimdi ise Koç, hem kendi yorumuyla yer alarak, hem de Ankara müziğinin sevilen isimlerini kendi eserleriyle bir araya getirdiği bir proje albüme Özdemir Müzik etiketiyle imza attı : Özgür Koç ile Ankara’dan Türkiye’ye…
İbrahim & Hasan Özdemir yapımı ve Mustafa & Cafer Özdemir prodüksiyonu olan, genel koordinatörlüğünü Didar Düzdaş’ın yaptığı ve Ahmet Özgül yönetmenliğinde Özgül’ün stüdyosu Studio ASC’e kaydedilen albümün teknik işlemleri de Özgül’e ait.
Albümde, “Ayrılmam Ankara’dan”ın müziği haricindeki tüm eserler Özgür Koç imzası taşıyor.
Albüm, Sibel Can’ın 2018 yapımı albümüne isim olan “Yeni Aşkım”ın Mustafa Taş yorumuyla başlıyor. Özgür Koç’un bağlamaları ve Can Kökrek’in perküsyonlarının klavye yaylılarla dengelendiği eserde Taş’ın çift ses vokali eserin canlı yapısını desteklerken, orta kısımda Ahmet Özgül’ün elektro gitar solosu da eseri tamamlıyor. Ardından, Ömer Faruk Bostan yorumuyla sözleri Koç’a, müziği rahmetli Oğuz Yılmaz’a (albüm çıktığı zaman kendisi hayattaydı) ait olan ve Yılmaz’ın 2012 yapımı albümüne ismini veren “Ayrılmam Ankara’dan” geliyor. Klavye-perküsyon-elektroniklerin bağlamalarla uyumuyla başlayan eserde Özgül’ün gitar eklemeleri de Bostan’ın çift ses vokaliyle uyumlu ilerliyor.
Sırada, Ankaralı Namık’tan da dinlediğimiz “Peri Misin Cin Misin”in Hülya Yıldız yorumu var. Klavye-bağlama-perküsyon uyumuyla başlayan eserde klavyeler öne çıkıyor, Yıldız da yer yer çift ses vokaliyle eseri canlı tutuyor. Ardından, bu sefer Koç’un yorumuyla yeni bir eser “Canımıza Yettiler” geliyor. Klavye ve elektroniklerle başlayan eserde Koç, rap bir yorumla esere başlıyor, perküsyon ve bağlama da gitar ile eseri canlı tutuyor. Koç, çift ses vokaliyle de eseri destekliyor.
Sıradaki eser, Yılmaz Yıldız’ın 2016 yapımı albümüne isim olan “Giderim Ankara’dan” Hüseyin Kağıt yorumuyla geliyor. Bağlama ve perküsyonların öne çıktığı eserde perküsyonlar ve yer yer klavye eseri hareketlendiriyor. Kağıt’ın kendine özgü yorumuna yakışan bir eser oluyor, son kısımda Kağıt da çift ses vokaliyle eseri tamamlıyor. Ardından, Oğuz Yılmaz ve Hüseyin Kağıt’tan dinlediğimiz “Süründürdün Ağlattın” Ayşe Dinçer yorumuyla geliyor. Özgül’ün elektrosu ve bağlama-perküsyon uyumuyla başlayan eserde klavye de eserin canlı yapısını destekliyor. Dinçer ve geri vokalin desteğiyle canlanan şarkıda Dinçer de çift ses vokaliyle eseri tamamlıyor.
Sırada, Engincan yorumuyla “Mevzu Kapandı” geliyor. Bağlama-perküsyon uyumuna gitarın ve klavyenin eklenerek canlandırdığı eserde Engincan da çift ses vokalle eseri güçlendiriyor. Orta kısımda elektro solo başarılı. Ardından, Koç’tan da dinlediğimiz “Nasıl İçmeyim” Peçenekli Süleyman yorumuyla geliyor. Bağlama ve perküsyonun elektro gitarın tiz tınılarıyla dengelendiği eserde klavye de yer yer öne çıkıyor.
Albüm, Yeşim Gezik yorumuyla “Sarı Oğlan” ile devam ediyor. Klavyenin önde olduğu ve bağlama-gitar-perküsyon uyumuyla devam eden eserde Gezik de çift ses vokaliyle eseri destekliyor. Ardından, pek çok sanatçıdan (Ayşe Dinçer, Özcan Akın…) dinlediğimiz “Başkent Ankara Benim”in Özgür Bayram yorumu geliyor. Bağlama-gitar ile başlayan eserde perküsyon da elektroniklerle dengeleniyor. Bayramda çift ses vokaliyle ve özellikle tiz vokalleriyle eseri güçlendiriyor. Orta kısımda elektro başarılı. Son eser ise, Ethem Yeşiltaş yorumuyla “Herkes Sevemez Yavrum” oluyor. Bağlama-gitar uyumuyla başlayan eserde perküsyon ve elektronikler öne çıkıyor.
Albüm, hem Ankara müziğinin sevilen isimlerini bir araya getirirken, hem de Özgür Koç’un Ankara havaları konusundaki bestecilik başarısını bir kez daha kanıtlayan bir albüm oluyor.
Yorum Ekle