Müzik

Aşk acısı temalı klasiklerden, Mutlu’nun yorumu ile başarılı bir şekilde örtüşen bir seçki : Lerzan Mutlu – Aşk Acısı…

Lerzan Mutlu… Müziğin eğitiminden gelen yorumculardan biri olan Mutlu, profesyonel müzik kariyerinde uzun yılları geride bıraktı… Uzun zamandır tekli eserlerle ilerleyen Mutlu, bu sefer aşk acısı temalı 4 eseri (ve 1 versiyonu) DMC etiketiyle dinleyicilerle buluşan bir maxi-single ile bir araya getirdi : Aşk Acısı…

Prodüktörlüğünü Özgür Aras’ın üstlendiği albümün düzenlemeleri Caner Tepecik’e, mix ve mastering çalışması ise Özer Yener’e ait.

İlk eser, Yıldız Tilbe’nin 2000’ler klasiği haline gelen eseri ‘Beni Benden Alırsan’ Yıldan Ergüzel’in kanununun öne çıktığı ve Gündem’in yaylılarıyla dengelendiği eserde Selahattin Güzelel’in gitarları Mehmet Akatay’ın perküsyonlarıyla birlikte esere güncel tınılar katıyor. Orta kısımda Gündem’in yaylıları ve Eyüp Hamiş’in neyi öne çıkıyor. Mutlu da yorumuyla eserin duygusunu destekliyor. Kemal Büyük’ün bası altyapıyı tamamlıyor. Ardından sözleri Seda Akay’a, müziği ise Niran Ünsal’a ait olan, Ünsal yorumuyla tanıdığımız bir başka 2000’ler klasiği ‘Farzet’ geliyor. Güzelel’in gitarı ve Aykut Sütoğlu’nun klarnetiyle başlayan eserde Sütoğlu’nun klarneti öne çıkıyor ve Gündem’in yaylılarıyla uyumlu bir şekilde ilerliyor. Perküsyon da yer yer öne çıkıyor ve eseri destekliyor. Büyük’ün da eseri güçlendiriyor. Mutlu özellikle tiz tonlarıyla eseri güçlendiriyor. Eser, Mutlu yorumuyla da sevilecektir. Orta kısımda Sütoğlu’nun klarnet solosu başarılı ve Gündem’in yaylıları da klarnet solo sonrası öne çıkıyor. Ali Günay’ın udu da eseri tamamlıyor.

Albüm, bir başka 2000’ler klasiği olan Yıldız Tilbe eseri ‘Bir Alo De’ ile devam ediyor. Güzelel’in gitar solosuyla başlayan eserde Büyük’ün bası da perküsyon ile birlikte ekleniyor ve eser akustik bir anlayışla başlıyor. Sütoğlu bu sefer saksafon eşliğiyle eseri güçlendiriyor ve Gündem’in yaylılarıyla dengeleniyor. Ergüzel’in kanunu da yer yer öne çıkıyor. Mutlu da yine tiz tonlarda eserin duygusunu desteklemeye devam ediyor. Ardından bu sefer bir 1980’ler klasiği, Şakir Askan sözlerine Burhan Bayar bestesi ‘Kaç Kadeh Kırıldı’ geliyor. Gitar-yaylı-perküsyon uyumuyla senfonik bir tınıyla başlayan eserde Hamiş’in neyi ve piyano da eseri destekliyor. Mutlu’nun çift ses vokali de başarılı. Büyük’ün bası da yer yer öne çıkıyor. Orta kısımda Gündem’in yaylıları öne çıkarak eserin bildiğimiz aranağmesini icra ediyor -ki Mutlu versiyonu, farklı bir aranağme ile başlıyor-. Mutlu da yorumuyla eserin duygusunu yansıtıyor.

Son eser ise, Bir Alo De’nin akustik versiyonu. Güzelel’in gitarı ve Sütoğlu’nun saksafonuyla başlayan eserde Gündem’in yaylıları akustik yapıyı destekliyor ve perküsyon  da aynı uyumu sürdürüyor. Büyük’ün bası da Ergüzel’in kanunu ile eseri tamamlıyor. 

Albümde Mutlu’nun seslendirdiği 4 eser de kendi yorumuyla örtüşen başarılı seçimler oluyor ve Mutlu bu albümüyle de, her ne kadar pek çok farklı yorumla zihinlerde yer eden şarkılar olsa da, Tepecik yönetimindeki orkestranın da büyük katkısıyla, kendisinden de dinlenilmeye değer yorumlamalar yaptığı bir albüme imza atıyor.