Müzik

Çiçek, dinleyicileri içindeki aşk ile yazdığı türkülerin dünyasına davet ediyor : Nursel Çiçek – Aşk’a Türkü…

Hayatı müzik aşkıyla geçen bir isim Nursel Çiçek… Eşi Ercan Çiçek ile birlikte sazıyla sürdürdüğü hayatı dost meclislerinde can buldu; yıllar geçti, Nursel Çiçek, kendi eserlerini-türkülerini yazmaya başladı ve bu eserler bir albüm -ilk albüm- olarak Şah Plak etiketiyle dinleyicilerle buluştu : Aşk’a Türkü…

Baki Gövtepe yapımcılığında ve Ercan Çiçek süpervizörlüğünde yapılan, Aşık Cem Malkoç’un düzenlemesini ve müzik yönetmenliğini üstlendiği; Sunul Ses Kayıt’ta Erkan Sunul tarafından mixlenen ve Hakan Sunul tarafından mastering yapılan albümdeki tüm eserler Nursel Çiçek imzası taşıyor. 

Albüm, albüme adını veren eser ‘Aşk’a Türkü’ ile açılıyor. Baran Özer ve Erkan Sunul’un bağlamaları ve Cengiz Ercümer’in ritmleriyle başlayan eserde İlter Kurcalı’nın perdeki gitarı öne çıkıyor ve bağlamalarla dengeleniyor. Son kısımda Selami Gürdeli’nin mey solosu başarılı. Ardından, ‘Gelir Herkesin Başına’ Ercümer’in perküsyonları ve cümbüş-bağlamaların öne çıkıp zurna ile dengelendiği ve albümü hareketlendiren eserde klavye fon ve bas da gitarlar ile eseri destekliyor. Çiçek de çift ses vokaliyle eseri canlı tutuyor.

Sırada, ‘Anam’ var. Bağlama-perküsyon-gitar uyumuyla başlayan eserde Ayhan Beyazdağlı’nın kemanı öne çıkıyor ve orta kısımda keman solo başarılı. Ardından ‘Eyvah Ey’ klavye ve mey uyumuyla başlayan ve perküsyonlarla dengelenen eserde bağlama-gitar uyumu da esere dahil oluyor. Bas da yer yer gitar ile öne çıkarak eseri destekliyor. Orta kısımda Serkan Yıldırım’ın kaval solosu başarılı.                          

Sıradaki eser, ‘Dost’ Kurcalı’nın perdesiz gitarının önde başladığı ve klavye-perküsyon-klasik gitar ile dengelenen eserde orta kısımda Ayhan Beyazdağlı’nın keman solosu başarılı. Ardından ‘Bayburt Halayı’ elektro bağlama ve perküsyonların (Kurtuluş Malkoç’un asma davulunun da katılımıyla) başladığı eserde zurna ve geri vokaller klavye ile öne çıkıyor (Cem Malkoç, Nazlı Yeşilyurt, Hakan Sunul, Şenol Avşar) Emre Gürsoy’un kemençe solosu başarılı. Son kısımda Kurtuluş Malkoç’un asma davuluyla Gürsoy’un kemençe solosunun uyumu başarılı ve zurna da katılıyor.

Albüm, ‘Yalan Olur’ ile devam ediyor. Bağlama-gitar-perküsyon ile başlayan eserde Serkan Yıldırım’ın kavalı öne çıkıyor. Çiçek de çift ses vokaliyle eserin duygusunu destekliyor. Orta kısımda kaval solo başarılı. Ardından ‘Fukara’ bağlamaların önde başladığı ve perküsyonla dengelendiği eserde zurna da gitar-bas ile öne çıkıyor. Orta kısımda mey solo başarılı.

Sırada, ‘Yavaş Gardaşım’ var. Elektro bağlama ve perküsyonlarla hareketlenen eserde gitar ve bas da eseri destekliyor. ‘Acem Eli’ mey ve zurnanın bağlama-gitar-perküsyon uyumuyla öne çıktığı eserde bas da yer yer öne çıkarak eserin duygulu yapısını destekliyor. Orta kısımda mey solo başarılı.

Son iki eserden ilki, Cem Malkoç’un seslendirdiği bir uzun hava, ‘Vazgeçmem Senden’ klavye fon-perküsyon ve bağlamanın öne çıkmasıyla başlayan eser, orta kısımda Yıldırım’ın kaval solosu başarılı; Malkoç da eseri yorumuyla devleştiriyor.

Son eser ise Erzincan Halayı oluyor. Kurtuluş Malkoç’un asma davulunun nefesliler ve bağlamayla dengelendiği eserde gitarlar da yer yer öne çıkarak eseri canlı tutuyor. Orta kısımda bağlama solo ve geri vokaller başarılı. Son kısımda zurna solo eseri tamamlıyor.

Çiçek, hem besteciliği hem de yorumundaki başarısıyla birlikte dinleyicileri içindeki aşk ile yazdığı türkülerin dünyasına davet ederek başarılı bir albüme imza atıyor.