Gülben Ergen, 2015 yapımı “Kalbimi Koydum” sonrası tekliler üzerinden ilerlemiş, hatta Müsadenizle’ye kadar olan teklilerini CD olarak da yayınlamıştı. 2020 yılına aynı zamanda formatında yayınladığı Sezen Aksu eseri “Bu Benim Hayatım” ile giren Ergen, bir ara tekli olarak da “23 Nisan Kutlu Olsun”u seslendirmişti. Şimdi ise Ergen’i, 2020 bitmeden yayınladığı DMC etiketli yeni albümüyle dinliyoruz : Seni Kırmışlar…
Albümün prodüktörlüğünü Gülben Ergen / Ergen Müzik üstleniyor. Müzik direktörlüğü Taşkın Sabah Albümde iki eser haricindeki tüm düzenlemeler Taşkın Sabah’a aitken, albüme ismini veren “Seni Kırmışlar”ın düzenlemesi Sabah’ın oğlu Berk Sabah’a, “Bize De”nin düzenlemesi ise eserin sahibi Ersay Üner’e ait. Albüm kapağında şarkı isimlerinden önce bestecilerin isimlerinin yazılması da şık bir düşünce olmuş.
Albüm, Özlem Güneykaya eseri “Ben Buralardan Gidicem” ile açılıyor. Caner Güneysu’nun gitarı ve klavye fonun Mehmet Akatay’ın perküsyonlarının uyumuyla başladığı eserde Tarık Ceran da geri vokaliyle eserin duygulu yapısını destekliyor. Klavye de yer yer öne çıkıyor. Orta kısımda Ceran’ın geri vokali ve gitar solo uyumu başarılı. Bas da eseri tamamlıyor. Ardından, İntizar eseri “Küllerimden Doğarım” geliyor. Klavye fon ve Mustafa İpekçioğlu’nun bağlamasının elektronik ritmlerle güncel bir anlayışla başladığı eserde İstanbul Strings’in yaylıları da ritmlerle dengeleniyor. Geri vokallerde İntizar ve Ceran da Ergen’i destekliyor, özellikle orta kısma doğru ve son kısımda İntizar’ın geri vokali kendini belli ediyor, eseri de İntizar vokaliyle bitiriyor. Sözlerde geçen “Bu benim hayatım” cümlesi, aynı isimli Ergen şarkısını da anımsatacaktır. Bu bakımdan bir düet olarak da görülebilir. Albümün öne çıkan çalışmalarından biri.
Sırada, albüme ismini veren Kubilay Karça eseri “Seni Kırmışlar” var. Elektronik fon ve Gültekin Kaçar’ın gitarının İstanbul Strings’in yaylılarıyla (Taşkın Sabah’ın yaylı kompozisyonuyla) dengelenerek başladığı eserde elektronik perküsyonlar da eserin duygusunu Ergen’in çift ses vokali ile birlikte destekliyor. Orta kısımda yaylı-gitar ve elektronik uyumu başarılı. Pek çok isme şarkı veren Karça’nın yer yer elektronik yer yer alaturka tarzını devam ettirdiği bir çalışma olarak Ergen ile de bütünleşiyor. Ardından, Yıldız Tilbe’nin 2017 tarihli son yayınlanan albümüne isim olan “Kış Gülleri” geliyor. Elektronik fon ve Akatay’ın perküsyon-elektronik ritm uyumunun Ergün Şenlendirici’nin klarneti ve İstanbul Strings’in yaylılarıyla dengelendiği eserde daha hareketli bir anlayış benimsenmiş. Pınar Çubukçu ve Ceran da çift ses vokalle Ergen’i destekliyor. Güneysu’nun gitarı ile Özdemir Güz’ün cümbüşü de öne çıkıyor ve Güz’ün udu da altyapıyı tamamlıyor. Ergen de esere farklı ve başarılı bir yorum getiriyor.
Sıradaki eser, (dijital albüm olarak “Ciğerparem” ve “Bize De” arka arkaya yer alıyor ancak CD’de bu şekilde yer alıyor) Ersay Üner eseri “Bize De” oluyor. Öner’in elektronikleriyle (klavye-ritm) dengelenerek hareketlenen eserde Güneysu’nun gitarının yanı sıra Pınar Çubukçu ve Elif Ersoy’un geri vokalleri de eserin canlı yapısını destekliyor. Üner’den yine akılda kalıcı bir eser oluyor. Zamanla öne çıkabilecek Ergen çalışmalarından olacaktır. Ardından, Şebnem Sungur sözlerine Ayla Çelik bestesi “Ciğerparem” geliyor. Onur Mete’nin solo gitarıyla ortam sesleri ve geri vokallerle başlayan (Ayla Çelik, Onur Mete, Erdal Çelik, Nihat Odabaşı ve Şahabettin Aydın) eserde, Akatay’ın perküsyonları da öne çıkarken Bülent Ay’ın davuluyla dengelerek hareketleniyor. Göksun Çavdar’ın klarneti de eseri canlı tutuyor. Gültekin Kaçar’ın elektro ve klasik gitarının yanı sıra Güneysu’nun klasik ve akustik gitarı da eseri destekliyor. Orta kısımda Çavdar’ın saksafonu da eklenerek klarneti ile birleşiyor. Güz’ün udu da yer yer öne çıkıyor. Ortaç Aydınoğlu’nun akordeonu ve Şahin Kurnaz’ın klavyesi de altyapıyı güçlendiriyor. Namık Taşpınarlı’nın solo keman eşliği de başarılı. Ertunç Savga’nın bası da eseri tamamlıyor. Kalabalık orkestrasyonuyla dikkat çeken bir eser oluyor.
Son üç eserden ilki, Derya Uluğ ve Asil Gök ortak çalışması “Kuyu” Çubukçu ve Ersoy’un geri vokallerinin elektroniklerle hareketlendirdiği eserde Güneysu’nun gitarı ve Akatay’ın perküsyonu da yer yer öne çıkıyor. Ardından Deniz Seki eseri “Masal Bitti” Kaçar’ın gitarı ve Güz’ün udu, Şenlendirivi’nin klarnetiyle dengeleniyor. İstanbul Strings’in yaylıları da eserin duygusunu destekliyor. Akatay’ın perküsyonları da eserin sakin tınısını destekliyor ve piyano ile dengeleniyor. Seki’nin besteciliğindeki alıştığımız tınıları da beraberinde getiren başarılı bir çalışma. Güz’ün solo kemanı eseri tamamlıyor. Son eser ise Cansu Kurtçu eseri “Sende Aklım” oluyor. Kaçar’ın elektro ve akustik gitarları ile Şavga’nın basının uyumuyla akustik bir tınıda başlayan eserde Ay’ın davulu ve Taşpınarlı’nın solo kemanı da Ortaçoğlu’nun akordeonu ile birlikte eseri canlı tutuyor. Güneysu’nun klasik gitarı da eseri güçlendiriyor. Orta kısımda Altuğ Öncü’nün mandolin ve buzukisi de esere Akdeniz tınıları katıyor. Klavye de eseri tamamlıyor.
Ergen, yeni albümüyle birlikte, 5 yıl aradan sonra albüm formatına yine yorumuna yakışan eserlerden bir albümle geri dönerek, başarılı bir albüme imza atıyor.
Yorum Ekle