Müzik

Flemenko kültürüne nefes olmaya devam ediyor : Doruk Okuyucu – Nefes Nefese…

Başarılı gitar sanatçısı Doruk Okuyucu, 2015 yılında ilk albümü ‘Giz’ ile ülkemizde az görülen Flemenko türünde başarılı bir albüme imza atmıştı. Şimdi ise Okuyucu, 4 yıl aradan sonra Lin Records etiketiyle ikinci albümüyle dinleyicilerle buluşuyor : Nefes Nefese…

Bu albümde de Kerem Kırca perküsyon ve palmas eşlikleriyle, aynı şekilde vokallerde Didem Ezgi Kurt ve Özgür Çiftçi yer almayı sürdürüyor.

Albümdeki tüm eserler ve düzenlemeler Okuyucu imzası taşıyor. Erekli-Tunç Stüdyoları’nda Akın Erdem Kadız ve Mert Kasap tarafından kaydedilen ve Doğuş Karlık’ın kayıt asistanlığı yaptığı albümün mix çalışması Erdem Kadız, mastering çalışması ise Sertaç Kakı’ya ait. Kapak tasarım ve fotoğraflar ise Anıl Sam Ajans tarafından üstlenilmiş.

Albüm, Prolog’ ile açılıyor. Okuyucu’nun gitar solosunun ardından ‘Nefes Nefese (Buleria)’ geliyor. Manuel Reina’nın dans eşliğiyle devam eden eserde Kerem Kırca’nın perküsyonları ve Manuel Reina, Dinçer Dedeoğlu ve Kırca’nın Palmas eşliğinin yanı sıra İlhan Deniz Beydili’nin bası eseri tamamlıyor; eserin son kısmına doğru Okuyucu da tiz tonlara çıkarak eseri canlı tutuyor.

Sırada Didem Ezgi Kurt’un seslendirdiği ‘Yapma (Tangos)’ var. Okuyucu’nun gitarı ve Kırca’nın perküsyonlarıyla başlayan eserde Müge Çakarlı’nın kemanı yer yer öne çıkarak eseri güçlendiriyor. Orta kısma doğru Kurt esere dahil oluyor ve çift ses vokaliyle de eseri dengeliyor. Cenk Atasoy ve Başak Erdem Atasoy’un kemanları Öykü Koçoğlu’nun viyolası ve Jülide Alpergin’in çellosundan oluşan yaylı dörtlü de dahil olarak bas ile birlikte eseri tamamlıyor. Albümden öne çıkan bir eser oluyor. Ardından ‘Kül Tadı (Seguiriya)’ geliyor. Gitar-perküsyon uyumuyla başlayan eserde perküsyon ve gitar bir atışma halinde ilerliyor. Son kısma doğru palmas eşlikleri de ritmlerle birlikte eseri tamamlıyor.

Sıradaki eser, ‘Bir Varmış Bir Yokmuş (Buleria)’ perküsyonlarla açılan eserde gitar ve Reina’nın dans eşliği öne çıkıyor ve bas da yer yer öne çıkarak palmas eşlikleri ile birlikte eseri dengeliyor. Ardından ‘Irmak Gibi (Solea)’ palmas-gitar-perküsyon uyumuyla başlayan eserde eserin değişken yapısı eseri canlı tutuyor.

Albüm, ‘Karnaval (Colombiana)’ ile devam ediyor. Mehmet Ali Açıksöz’ün trompetinin önde başladığı ve perküsyon-bas-piyano uyumuyla açılan eserde Okuyucu da gitarıyla dahil olarak öne çıkıyor, eserdeki yer yer duraklamalar esere canlılık katıyor. Ardından ‘Çıkmaz Sokak (Taranta)’ Okuyucu’nun gitarıyla solo olarak yer aldığı eserde Okuyucu, gitar alanındaki başarısını bir kez daha kanıtlıyor.

Son iki eserden ilki ‘Dönüşüm (Zapateado)’ Gürkan Özkan’ın tabla eşliğiyle öne çıktığı eserde gitar-bas-palmas uyumu eseri canlı tutmaya devam ediyor ve ilk-son kısımda Kurt ile Özgür Çiftçi eseri birlikte seslendiriyor. Son eser ise ‘Kalp Ağrısı’ Okuyucu’nun gitar solosuyla başlayan eserde orta kısımda yaylı dörtlü esere dahil oluyor.

Okuyucu, yeni albümüyle bir önceki albümün başarısının yolunda giderek, flemenko kültürüne nefes olmaya devam ediyor ve kendi alanında son dönemin başarılı albümlerinden birine imza atıyor.