Mart ayı bitmeden dikkat çeken başarılı ilk teklilerden birisi de, müziğin eğitiminden gelen ve bu bağlamda kendi şarkılarını da yapmaya başlayan bilgeteker’in alternatif tınılı kendi prodüksiyonu ilk teklisi “Bu Adam” oldu. bilgeteker (Bilge Teker) ile Bi’Kuble için; müzik yolculuğunu, teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle Bu Adam’a kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? Bu bağlamda konservatuvar eğitiminiz size müziksel anlamda neler kattı?
-Müzik yolculuğum 12 yaşında Dünya Çocuklar Günü için kurulacak bir koroya seçilmemle başladı. Profesyonel çalışmayı, müzikte görev üstlenmeyi ilk defa o yaşta tattım. Sonrasında hayatımın her anında müzik benimle olmaya devam etti, ben de birçok koro ve gruplarda yer almaya devam ettim. Hayalim için attığım ilk adım konservatuvara girmek oldu. Müzik konusunda konservatuvarın, özellikle de Şan eğitiminin elbette önemi çok büyük… Nota bilgisinden tutun bununla bütünleşen; müzikalite, müziği doğru anlama ve yorumlama, teknik açıdan; sesi doğru kullanmaktan, ağız pozisyonuna, artikülasyondan, yansıttığımız duyguya kadar her türlü şeye büyük katkı sağlayan bu olumlu eğitimin bu süreçte çok faydasını gördüm.
Bununla birlikte Evdeki Saat’in Sarmaşık teklisinde vokalinizle yer almanız nasıl gelişti? Evdeki Saat ile yollarınız nasıl kesişti?
-Evdeki Saat, benim hayatımda önemli yerleri olan, birlikte müzik yapmayı çok sevdiğim yakın arkadaşlarımdan oluşuyor. Şu an albüm sürecindeler, çoğu şarkıyı önceden dinleyip yapım aşamalarına denk geliyorum. Sarmaşık’ı da ilk kez Eren bana evde müzik yaparken dinletmişti çok sevip eşlik ettim, o gün çok spontane şekilde karar verdik ve vokallik yaptım. Önümüzdeki süreçte Eren’e eşlik edeceğim başka şarkılar da olacak.
Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda “Bu Adam”ın oluşum süreci nasıl gelişti? Prodüksiyonu üstlenen Kaan Arslan ve düzenlemeyi Arslan ile birlikte üstlenen Yüce Akın ile yollarınız nasıl kesişti?
-Çevremdekilerin desteği ve cesaretlendirmesi, bendeki farklı insanların da bu besteleri dinlemesi isteğini körükledi. Uzun zamandır besteler yapıyorum, artık aldığım eğitimin de bana kattığı donanımla birlikte üretim aşamasına geçmeye karar verdim. Bu Adam’ı yazar yazmaz Yüce Akın’a dinlettim onu da benim kadar heyecanlandırdığını görmek benim için büyük keyif oldu. Sevgili arkadaşım Kaan Arslan’ın yeteneğiyle birleşince hepimizin çok keyif aldığı bir şarkıyı yaratmış olduk.
Bu Adam ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Geri dönüşler fazlasıyla olumlu, insanların dikkatini ve beğenisini almak beni çok mutlu etti ve yakın zamanda yapacağım işler için büyük motivasyon kaynağı oldu.
Ayrıca yapımınızı kendiniz üstlendiniz. Bu bağlamda kendi yapımızı üstlenmek, size yapmak istedikleriniz anlamında özgür bir alan sağlıyor mu?
-Kendi müziğimin yapımını üstlenmek beni tabii ki daha özgür hale getirdi. Hatta günümüz müziğinde bağımsız müzisyenlerin ön planda olması, onların da kendi yapımlarını üstlenmeleri beni çok mutlu ediyor. Tüm yetenekli müzisyenlerin birbirine destek olduğu bu güzel müzik çağında, ne kadar zor görünse de en güzel yanı da bu diyebilirim.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
-Kendi müziğimi “özgür olmak” cümlesiyle tanımlayabilirim. Hedefim birçok farklı türde üretim yapmak.
Bu Adam’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Zaten bu yola çıkarken 2022 yayın stratejimi oluşturarak çıktım. O yüzden bundan sonraki tüm projelerim belirli bir planlama içinde. Yani benim için üretim tüm hızıyla devam ediyor!
bilgeteker’e bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Bu Adam”ı tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle