Röportajlar

İlk teklisi “Kendi Yalnızlığını Arayan Adam” ile dinleyicilerle buluşan Gitarvemavi ile bir röportaj…

Son dönemde dinleyicilerle buluşan teklilerden biri de, Muud Sahne ile birinciliğe hak kazanan Gitarvemavi’nin (Atilla Yılmaz) Anadolu Rock tarzında bir eseri olan Kendi Yalnızlığını Arayan Adam isimli ilk teklisiydi. Gitarvemavi ile Bi’Kuble için müzik yolculuğunu ve gelecek çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle Kendi Yalnızlığını Arayan Adam’a kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? Bu bağlamda Anadolu Rock müziğine ilginiz nasıl başladı?

-Sahne ile tanışmam çok küçük yaşlara kadar uzanıyor, on beşli yaşlarımı bir milat olarak kabul edebilirim. Ana enstrümanının klasik gitar olması sebebiyle başlangıçta klasik müzik tutkunluğum zamanla evrilerek etnik müziğe doğru bir yol aldı. Bir çok milletin kendilerine has müzikleri ile yolculuğum, sıra Anadolu’da doğmuş türkülere geldiğinde; bu limana demir atmam gerektiğini, her geçen gün muazzam bir çeşitlilikle karşılaşıyor olmam sebebiyle artık bunun bir seçim değil bir zorunluluk olduğunu anladım. Batı armonisiyle Anadolu müziğini anlamaya çalışmak, Ruhi Su’dan Aşık Veysel’e, Haluk Levent’ten Kıraç’a ve nice halk ozanlarından günümüz temsilcilerine kadar uzanan çok detaylı ve uzun süren; bitip tükenmeyen ama bir o kadar da kendi ruhumu bulduğum, yıllar içerisinde bir çok şehirdeki yerel sahnelerde icra ettiğim kocaman bir yolculuğa dönüştü.

Kendi Yalnızlığını Arayan Adam’ın oluşum süreci nasıl gelişti?

-İçindeki itiraz mekanizmasının çalışmasına izin veren müzisyene ‘sanatçı’ denir. Benim sanatçı tanımım böyle… Söyleyecek sözünüz varsa dilinize pranga vuramazsınız.’Kendi Yalnızlığını Arayan Adam’ın ilk tohumları her ne kadar bir arkadaşıma kızgınlığımdan ötürü toprağa düşse de bu sosyalleşme denen çılgınlığın, aslında birbirine temas etmekten duyulan hazdan başka bir şey olmadığının farkındalığını da yarattı bende. Bu farkındalığı elimden geldiğince bu şarkımda anlatmaya gayret ettim. Özümüzü algılamanın tek yolu olarak ölü dallarımızı budamaya, kalabalığa değil kendi yalnızlığımıza yönelmek olduğuna duyduğum kanaat ile çıktı ‘Kendi Yalnızlığını Arayan Adam’…

Avrupa Müzik ile yollarınız nasıl kesişti?

-Türk Telekom’un ‘Muud’ isimli dijital müzik uygulamasının başlattığı ‘Sahne isimli beste yarışmasındaki birinciliğim, Avrupa Müzik ve Cengiz Erdem ile temasımı sağladı.

Kendi Yalnızlığını Arayan Adam ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Kendi Yalnızlığını Arayan Adam demlendikçe tadı güzelleşecek bir şarkı. Yaz aylarında dinlenip ertesi kışa unutulacak bir şarkı olmasından ziyade dinledikçe içinize sızacak bir eser olması tek dileğim. Yayınlandığı tarihten itibaren sayısız geri dönüşte her geçen gün bu dilegimin gerçekleştiğini görüyorum.

Kendi Yalnızlığını Arayan Adam, sadece dijital olarak yayınlandı. CD olarak çıkarılması düşünülüyor mu? Bu bağlamda ilerleyen zamanlarda bir albüm çıkartmayı düşünüyor musunuz?

-Plaktan CD’ye kadar olan yolculuk son kertede artık yerini dijital müzik ve bunları yayınlayan platformlara bıraksa da elle tutulur bir anı olması anlamında CD olarak raflarda yerini alsın istiyorum. İlerleyen süreçte de çok şarkılı bir albüm çalışmasına şimdiden başladım.

Kendi Yalnızlığını Arayan Adam’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Hem müzikal eserler hem de sanatın birçok dalını kapsayacak bir çok projem yastık altında hazırda bekliyor. Şartlar elverdiğince bunları hayata geçirmeye devam edeceğim. 

Gitarvemavi’ye bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. Kendi Yalnızlığını Arayan Adam’ı tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.