Hale Yıldırım… Müziğin eğitiminden gelen ve pek çok sanatçıya vokalistlik yaptığı gibi sahne performanslarıyla da dinleyicilerin beğenisini kazanan Yıldırım, Birol Giray ile yaptığı “Görev İcabı” ile de dikkat çekmişti. Şimdi ise kendi eseri ilk teklisi “Sen Çal Kapımı”yı Garaj Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşturan Yıldırım ile Bi’Kuble için; müzik yolculuğunu, teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle Sen Çal Kapımı’ya kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? Bu bağlamda konservatuvar eğitiminiz size müziksel anlamda neler kattı?
-2009’da üniversite ile başlayıp bu güne kadar süren bir sahne yolculuğum var. Öncesinde lise hayatımda TRT Ankara Radyosu Gençlik Korosu’nda korist olarak görev aldım ve okul gruplarında şarkı söyleyen kız bendim! (gülüyor) 2009 itibariyle birçok şehirde sahne aldım, çok değerli sanatçılarla çalıştım ve müzikal olarak ne yapmak istediğime karar verdim. Tabi ki yaptığınız işin okulunu okumak size artılar sağlıyor. Müzik derya deniz bir dil, bu dili konuşabilmek için de okul okumasanız bile yeterli eğitimi almak gerekiyor.
Ayrıca Demet Akalın gibi pek çok isme vokalistlik yaptınız. Bu alandaki tecrübelerinizi kendi açınızdan nasıl özetlersiniz?
-Konserlerle dolu bir süreçti. Çok kıymetli müzisyenlerle, Türkiye’nin her yerinde dev sahnelerde şarkılar söyledik. Demet Akalın sahne disiplini olan, sahne show’una önem veren bir sanatçı. Ondan çok şey öğrendim. Kendimi çok besledim ve müzik hayatıma, sahneme katkısı büyük oldu.
Bununla birlikte Birol Giray’ın “Görev İcabı” şarkısında yer almanız nasıl gelişti? Birol Giray ile yollarınız nasıl kesişti? “Görev İcabı”ndaki yorumunuz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Açıkçası biraz müziğe küstüğüm bir dönemde şarkının çıkacağı şirketle çalışan kıymetli bir arkadaşım “Bu şarkı Hale’ye çok yakışır!” diyip beni aradı ve ben de şarkıyı dinlediğimde hayran kaldım. Sözleri Sadrican Sağdur, müziğini Nurettin Çolak yaptı. Düzenleme Birol Giray’a ait. Bu isimler çok kıymetli müzik insanları ve ortaya dinleyicilerin de beğendiği harika bir iş çıktı.
Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda “Sen Çal Kapımı”nın oluşum süreci nasıl gelişti? Düzenlemeyi üstlenen Oğuz Akün ile yollarınız nasıl kesişti?
-Bu şarkı üzerinde yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz. Pandemi süreci nedeniyle doğru zamanını kendi seçti diyebilirim. Oğuz Akün yıllardır kendi şarkılarıyla müzik piyasasının içinde olan üreten bir müzisyen. Biz de çok eski arkadaşız. Yıllarca birlikte çalıştık. Ona şarkıyı dinlettim ve aynı gece bana şarkının intro’sunu yazıp gönderdi. O kadar yakıştı ki, üzerine biçilmişti adeta...
Garaj Müzik ile yollarınız nasıl kesişti?
-Profesyonel bir yola çıkarken müzik şirketiniz çok önemli. Sizi, müziğinizi en iyi şekilde temsil edip, tanıtmalarını istiyorsunuz. Bu konuda Garaj Müzik’le ortak fikir ve duyguda buluştuk. Umarım birlikte çok başarılı işlere imza atmak kısmet olur.
“Sen Çal Kapımı” ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Şarkımız şu an çok yeni ve dinleyen, klibi izleyen herkes çok mutlu. Şarkının hemen dillerine dolandığını söylüyorlar, sözlerinde kendilerinden bir şeyler buluyorlar. Çok mutlu oluyorum.
Klibi yöneten Can Memişoğlu ile yollarınız nasıl kesişti? Klibin oluşum süreci nasıl gelişti ve klip ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Can çok yetenekli ve çok yönlü biri. Türkiye’nin sayılı genç davulcularından ve aynı zamanda eğitmen. Birlikte müzik yaparken tanıştık. Sinema hobisini profesyonel hayata geçirmiş. Kısa filmler, klipler çekmeye başlamış. Çektiği klipleri izlediğimde çok beğendiğim ve birlikte çalışmaya karar verdik. İleride bu alanda adını sıkça duyacağımızdan eminim. Klip süreci çok keyifliydi, tüm ekip alanında profesyonel olan arkadaşlarımdan oluşuyordu. En az benim kadar heyecanlıydılar ve ortaya içimize çok sinen bir iş çıktı. Klibimizde bana Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin baş baleti Orçun Ünal eşlik etti. Ona da sizin aracılığınızla tekrar teşekkür ediyorum.
Öte yandan YouTube kanalınızda çeşitli şarkıları yorumlayıp paylaşmaya nasıl karar verdiniz ve bu yorumlarınız ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Pandemi sürecinde müziğe hasret kaldığımız bir dönemde karar vermiştik. Güzel de tepkiler aldık ama açıkçası çok üzerine yoğunlaşamadım. Çünkü kendi yazıp bestelediğim şarkıları paylaşma istediğim durdurulamaz bir noktaya gelmişti. Belki yeni şarkıları paylaşmaya devam ederim, şu an askıda bu süreç.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
-Babam emekli subay. Onunla birlikte Türkiye’nin dört bir yanını gezdik. Çeşitli kültür ve medeniyetlerle yoğruldum diyebilirim. Bu da beni çok yönlü bir şarkıcı yaptı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Arabesk, Pop… Hepsinin hakkını vermeye çalışırım okurken. Yaptığım müziği bir kalıba sokmam gerekirse, popüler kültürün bir ürünü neticede.
“Sen Çal Kapımı”dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Haziran ayında yine sözü müziği bana ait olan bir tekli Garaj Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşacak. Yaz ruhuna hitap eden ve enerjisi yüksek bir şarkı. Şimdiden çok heyecanlıyım!
Hale Yıldırım’a bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Sen Çal Kapımı”yı tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle