2000’lerin başından itibaren şarkıları ile kısa zamanda kendisine büyük bir hayran kitlesi edinen ve 2015 yılında hayatını kaybeden Ankaralı Namık’ın (Namık Uğurlu) ardından, Ritim Müzik & Emir Müzik ortak yapımı olarak Ankaralı Namık’ın sevilen 12 eseri, 12 sanatçı tarafından seslendirilerek ve Namık’ın son kaydı olan eser de eklenerek bir albümde toplandı: ’Ankaralı Namık Şarkıları’…
Albümün yapımcılığı, pek çok Ankaralı sanatçıya sevilen albümler yapan Eyüp Atağ’a ve Mehmet Güneş ve Çetin Güneş’e, prodüktörlüğü de Emircan Atağ’a ait.
Albümün yönetmenliği, Mustafa Arapoğlu, Volkan Çakar ve Ümit Cesur tarafından üstlenilmiş. Bağlamalarda Motor Ali, Fatih Doğaner ve Kemal Arapoğlu, nefeslilerde Eyüp Hamiş yer alıyor.
İlk eser, 2004 yapımı ‘Arabada Beş, Evde Onbeş’ albümünde yer alan ‘Hadi Çıkta Gel’ Latif Doğan yorumu ile ve Mustafa Arapoğlu düzenlemesi ile yer alıyor. Gündem’in yaylılarının ön planda başladığı eserde Fatih Doğaner’in bağlaması ile birlikte Kemal Arapoğlu’nun elektro bağlaması da yaylılar ile dengeleniyor. Şener Yolal’ın ritmleri altyapıyı tamamlıyor. Orta kısımda Eyüp Hamiş’in nefeslileri eserin duygulu yapısına katkıda bulunuyor. Ardından bir sonraki albümü olan 2006 yapımı ‘Hovarda’nın aynı isimli şarkısı Hasan Yılmaz yorumu ve Mustafa Arapoğlu düzenlemesi ile geliyor ‘İstanbul Hovardası’ Motor Ali’nin kendine özgü bağlama solosunun ön planda olduğu, çift ses vokalin güzel bir renk kattığı, gitarın da Yolal’ın ritmleriyle birlikte altyapıyı tamamladığı eserin Yılmaz tarafından yorumlanması da güzel düşünülmüş. Orta kısımda Motor Ali’nin solosu başarılı.
Sırada, yine 2004 yılından duygulu bir Namık eseri, Hüseyin Kağıt yorumu ile yer alıyor ‘Gözlerin Aklımda Kaldı’ klavye ve bağlamanın uyumuna kemanın da eklenmesi ile başlıyor ve perküsyon da ritmler ile başarlı bir şekilde eklenerek eserin bilinen duygulu yapısını zenginleştiriyor. Kağıt’ın yorumu da eserle uyumlu oluyor. Orta kısımda keman solo başarılı. Bas da altyapıyı tamamlıyor. Ardından, 2010 yapımı albümüne ismini veren ‘Dar Geldi Sana Ankara’ Veli Erdem Kağıtkülah yorumu ile geliyor. Elektro bağlama ve ritmin ön planda olduğu sevilen eserin bu yorumu da sevilecektir. Alt kısımda klavye ve elektro eşliği altyapıyı güçlendiriyor.
Albüm, Namık’ın ölmeden önceki son şarkısı olarak nitelendirilen ‘Son Kurşun’ ile devam ediyor. Demo kaydın üzerine yapılan çalımlar ile zenginleştirilen eserde bağlamanın yanı sıra gitar da ön plana çıkarak klavye ile dengeleniyor. Ankaralı Namık severlere albümün güzel bir hediyesi olan eserin ardından 2010 yılından bir eser Tahir Uçar yorumu ile geliyor ‘Usandım’ bağlama ve gitarla başlayan eserde tef eşliği de eserin hareketli havasını destekliyor. Alt kısımda klavye de eserin altyapısını tamamlıyor. Uçar hayranlarının da beğeniyle dinleyeceği yorumlardan biri olacaktır.
Sıradaki eser, Ceylan yorumu ile de bilinen ‘Kendisi Lazım’ bu albümde Neşet Abalıoğlu yorumu ile yer alıyor. Elektro bağlama ve perküsyonun ön planda olduğu duygulu eserde klavye eşliği de eseri tamamlıyor. Ardından Namık’ın 2015 yapımı, son albümüne ismini veren ‘Bayrama Gidiyorum’ Orhan Demir yorumu ve Ümit Cesur düzenlemesi ile yer alıyor. Elektro bağlama ve ritmlerin önde başladığı hareketli eserde elektronik ritm ve klavye eklemeleri eserin hareketli yapısını güçlendiriyor. Çift vokal de esere güzel bir renk katıyor.
2013 yapımı albümüne isim veren eser ‘Oğlumun Tabancası’ Çubuklu Cem yorumuyla geliyor, elektro bağlama solonun başarılı olduğu ritmin de desteklediği, Çubuklu Cem’in kendi mahlasını eklediği ve Namık tarzı bir üslupla seslendirdiği hareketli eserin bu yorumu da sevilecektir. Ardından aynı albümde yer alan duygulu eser ‘Kafam Almıyor Vedanı’ Armağan Arslan yorumu ile yer alıyor. Üflemelinin ve bağlamanın ön planda başladığı, çift ses vokalin de desteklediği eserde elektronik ritm ve perküsyonlar de eserin duygulu yapısını güçlendiriyor. Orta kısımda klarnet solo başarılı.
Albüm, 2004 yılından bir eser ile devam ediyor, Kızılcahamamlı Ahmet yorumuyla ‘Oldu Mu Yarim’, üflemeli solo ve bağlamanın perküsyon ile uyumuyla başlayan duygulu eserde Ahmet’in yorumu da eserin duygusuna katkı sağlıyor. Orta kısımdaki solo başarılı. Ardından Hüseyin Kağıt yorumuyla da bilinen ‘Kızlar Dura Dura’ Ankaralı Volkan yorumu ile yer alıyor. Ritmlerin ön planda olup elektro bağlamayla desteklendiği hareketli eser albümün duygulu hale gelen havasını yeniden hareketlendiriyor. Alt kısımda elektronik ritm ve klavye eşliği de başarılı.
Son eser, 2013 yılından bir eser ‘Kamyoncu’ Ankaralı Ali Özel yorumu ile yer alıyor. Eserde yer alan araba-korna sesiyle (klavye kullanımıyla) elektro bağlama ve ritmlerin öncülüğünde ilerleyen eserin bu yorumu da sevilecektir.
12 sevilen sanatçı, Namık’ın hem hareketli hem de duygulu eserlerinden oluşan bir repertuvarı, usta müzisyenlerin katkısıyla seslendirerek, şarkıları ile yaşayan Ankaralı Namık’a güzel bir vefa borcu olan başarılı bir albümü ortaya çıkarmış.
Yorum Ekle