Ankara’da yaşayan iki genç müzisyenin tanışması sonucu kurulan Meyal, zamanla alternatif rock tınılı teklileriyle dinleyicilerin beğenisini kazanmaya başladı. En son Avrupa Müzik etiketiyle yeni teklisi “Anlayamıyorum”u dinleyicilerle buluşturan Meyal grubu ile Bi’Kuble için, müzik yolculuklarını, yeni teklilerini, aldıkları geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle ikinizin yolu nasıl kesişti ve Meyal grubunun oluşum süreci nasıl gelişti?
Oğuz Beyhan (solo gitar): Selam. Ben Oğuz Beyhan. 18 yaşındayım. Grubun solo gitaristiyim.
Enes Yılmazkurt (solist, söz ve beste): Selam. Ben Enes Yılmazkurt. 20 yaşındayım. Anadolu Üniversitesi Hukuk bölümü öğrencisiyim. Grubun solisti, söz ve beste yazarıyım.
Oğuz Beyhan: Aslında tanışma hikayemiz bir tık karışık. Enes ile bir barda tanıştık; barmenlik yapıyordu, ben de müşterisiydim. Beraber sürekli müzikle alakalı sohbet halindeydik; o da müzikle ilgileniyordu, ben de birbirimize dert ortağı olmanın yanında hayallerimizi gerçekleştirme konusunda da ortak olduk diyebilirim. Benim her zaman bir grup kurma hayalim vardı ve sürekli Enes’e de bundan bahsediyordum. Bir gün işten ayrıldığını öğrendim, Ankara Kızılay meydanda buluştuk. Hiç unutmadığım bir ayrıntı, tam ışıklarda beklerken Enes’e dönüp “Grup kuralım mı?” dedim. Enes de kabul etti. Bunun sonucunda Meyal’i kurmuş olduk!
Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz? Bu bağlamda “Hayal”in oluşum süreci nasıl gelişti? Hayal ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Enes Yılmazkurt: Bu işlerde acemiydik ve öylesine yazıp şarkıyı doğrudan müzik platformlarına paylaşacaktık. Tekli yayınlamamız tamamen bu şekilde gelişti. 3 ay boyunca her gün Oğuz’la Kızılay’da buluşarak elimizde olan 2 gitarımızla beraber sabahtan akşama kadar bir şeyler yazmaya çalıştık. Ama bir türlü yazdıklarımızı beğenmiyorduk. Okul açılınca buluşmalarımız kesildi ve ben tek bir şeyler yazmaya başladım, ve bu şekilde “Hayal” oluşmuş oldu.
İkinci tekliniz “Ters Ters Fikirler”in oluşum süreci nasıl gelişti? Ters Ters Fikirler ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Enes Yılmazkurt: “Hayal”den sonra sürekli şarkı yazmaya devam ettim ve bu şekilde Ters Ters Fikirler oluştu. Çok kısa sürede yazdığım bir şarkıydı, çok beğenildi ve takdir edildi. Çok güzel geri dönüşler aldık, aldığımız güzel yorumlar ve dönüşlerden sonra epey motive olduk!
Üçüncü tekliniz “Ankara’da Deniz”in oluşum süreci nasıl gelişti? Coolabmusic ile yollarınız nasıl kesişti? Ankara’da Deniz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Enes Yılmazkurt: Dediğim gibi sürekli şarkı yazmaya devam ettim hiç durmadan çünkü her şarkı yazışımda biraz daha motive oluyordum. Ankara’da Deniz de yazdıklarım arasındaydı. Coolabmusic ile tanışmamız da tamamen tesadüf eseriydi. En uygun fiyata şarkı yapabileceğimiz bir yer arıyorduk. Oğuz da ben de öğrenci olduğumuz için tamamen öğrenci dostu olan bir yer bulmamız gerekiyordu. Daha sonra Coolabmusic ile yolumuz kesişti ve şirketin sahibi Tolga abi (Baytöre) ile tanıştık. Kendisi bize her konuda yardımcı oldu. Dönüşler yine harikaydı ve mutlu ediciydi…
En son Baytöre düzenlemesiyle “Anlayamıyorum”u dinleyicilerle buluşturdunuz. Anlayamıyorum‘un oluşumu nasıl gelişti? Avrupa Müzik ile yollarınız nasıl kesişti?
Oğuz Beyhan: Avrupa Müzik ile tanışmamız kendilerinin bize ulaşmasıyla oldu. Şarkı çıkarmak pahalı bir iş olduğu için biz de tekliflerini kabul ettik.
“Anlayamıyorum” ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Oğuz Yılmazkurt: Güzel dönüşler aldık. İnsanların kendi şarkıları gibi benimsemesi çok güzel bir duyguydu bizim için!
”Anlayamıyorum”un klibinin oluşumu nasıl gelişti? Klibi kim yönetti? Klip ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
Enes Yılmazkurt: Klibi liseden beri çok yakın arkadaşım olan Ahmet Samur çekti. Ona da burdan teşekkürlerimizi iletiyorum. Klip için dönüşler harikaydı, beğenildiğini söyleyebilirim.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
Enes Yılmazkurt: Yaşanılan doğru ya da yanlış birlikteliklerin sonucu ortaya çıkan sözler ve her kitleye hitap edebilecek müzik diyebiliriz bence…
“Anlayamıyorum”dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
Meyal: İnşallah diyelim. Beklemede kalın!
Meyal grubuna bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Anlayamıyorum”u tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle