Haluk Levent’in 2021 çıkışlı “Vasiyet” albümü, pek çok değerli ismi bir araya getirmesinin yanı sıra, dinleyiciye iki yeni ismi tanıtmıştı, bu iki isimden biri olan (diğeri Ziliia Shumilina) Şirin, Levent ile “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır”ı başarıyla yorumladı. Öte yandan sevdiği şarkıları yorumlayarak paylaşınca da tanınan Şirin, ünlü tango “Hasret” ile ilk çıkışını yaptı ve şimdi ise bu sefer bestesini de yaptığı Alternatif tınılı yeni teklisi “Mazi”yi Garaj Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu. Şirin (Şirin Demirtaş) ile Bi’Kuble için; müzik yolculuğunu, yeni teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Öncelikle “Hasret”e kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? Bu bağlamda Haluk Levent ile “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır”ı seslendirmeniz nasıl gelişti, Haluk Levent ile yollarınız nasıl kesişti? “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır” yorumunuz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-İlk başlarda sevdiğim şarkıları yorumlayıp sosyal medya üzerinde paylaşıyordum. “Hasret” de o sevdiğim şarkılardan biriydi. “Hasret”i yorumlama ve dinleyicilerle buluşturma şansına sahip olduğum için çok şanslı hissediyorum. Haluk Levent ile şu an menajerim olan İrfan Andaş aracılığıyla tanıştık. Haluk ağabey Instagram’da paylaştığım şarkı yorumlarımı izleyip beğendiği için bana kendisiyle bir düet yapma şansı tanıdı. Haluk Levent ile olan “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır” düetime gelen tepkiler çok güzeldi. Hatta beklediğimden çok daha iyiydi açıkçası! (gülüyor) Tabii ki sonuçların böyle olması benim için mutluluk ve gurur verici!
Bir tekli yayınlamaya ve bu bağlamda Şefik Gürmeriç klasiği “Hasret”i yorumlamaya nasıl karar verdiniz? Düzenlemeyi üstlenen Yaren Karahasan ile yollarınız nasıl kesişti?
-Zaten yorumladığım fakat dijital olarak medyalarda paylaşmadığım ve çok severek, özellikle geceleri, dinlediğim bir şarkıydı “Hasret”! Dinleyenler yorumumu çok beğenmişlerdi biz de bunu göz önüne alarak, “Biz bu şarkıyı düzenleyip yayınlayalım” diye düşündük ve yaptık da. Yaren Karahasan ile yine İrfan Bey aracılığıyla tanıştık. Pandemi dönemine denk geldiğimiz için görüntülü görüşmelerle şarkımızı yapmaya çalıştık ve sonunda sevgili Yaren abimin naif düzenlemesiyle “Hasret” ortaya çıktı.
Teklinizi, Haluk Levent’in albümü vesilesiyle yollarınızın kesiştiği Garaj Müzik ile çıkarmanız nasıl gelişti?
-Bizlere en başından beri yardımcı olan Gişe Organizasyon direktörü İsmail Yoğurtçu aracılığıyla, Murat Doğan ile yapmış olduğumuz görüşme sonrasında, bizlere gösterdikleri ilgi ve saygılarından ayrıca eserimize verdikleri değerden dolayı “Hasret”i Garaj Müzik etiketiyle yayınlamış bulunduk. Bundan sonraki çalışmalarımda da kendileriyle çalışmaktan mutluluk duyarım.
“Hasret” yorumunuz ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-Genel olarak “Hasret” dinleyiciler tarafından sevildi ve güzel tepkiler aldık. Bu tepkiler bize güç verdi ve böylelikle diğer çalışmalarımıza çalışmaya başladık.
En son kendi besteniz “Mazi”yi dinleyicilerle buluşturdunuz. “Mazi”nin oluşum süreci nasıl gelişti? Sözleri birlikte yazdığınız Şeyma Nur Bayram ve düzenlemeyi üstlenen Göktuğ Şenkal ile yollarınız nasıl kesişti?
-İlk önce “Mazi”nin hikâyesi yakın arkadaşım Şeyma’dan ebeveynlerine bir mektup yazarmışçasına bir şeyler yazmasını istememle başladı. Arkadaşım sözleri yazdıktan sonra bana ilk yolladığında çok etkilenmiştim. Çünkü yazılanların arkasındaki yaşantıyı, hayal kırıklıklarını biliyordum. Daha sonrasında melodiler o kadar doğal bir şekilde aklıma gelmişti ki nasıl yaptığımı hiç hatırlamıyorum bile. Her beste yapışımda olan bir şey değil! (gülüyor) Melodiler kafamda oturmaya başlayınca sözler üzerinde düzenleme yapmak zorunda kaldım. Onu da yaptıktan sonra kendimce bir demo hazırladım ve yakınlarımdan dinlemelerini istedim. Dinlettiğim kişiler de “Mazi”yi çok beğenince yayınlama kararı aldım. Göktuğ Şenkal, Haluk ağabeyimin ekibinin gitaristi ve aynı zamanda kendisinin birçok şarkısına can veren bir aranjör. Kendisine şarkıyı dinlettik ve bize aranjede yer alabileceğini söyledi. Verdiğimiz emeklerin ardından, klip de çekildikten sonra sonunda bestemi yayınladık.
Mazi ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-“Mazi” benim için çok değerli, hem manevi değerinin olması açısından hem yayınlanan ilk bestem olması açısından. Yakınlarımdan, dinleyicilerimden güzel tepkiler aldım ve bu beni çok mutlu ediyor.
Mazi’nin klibini yöneten İmre Haydaroğlu ile yollarınız nasıl kesişti? Klibin oluşum süreci nasıl gelişti ve klip ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?
-İmre Haydaroğlu ile ilk Haluk Levent ile olan düetimizin klip çekimlerinde tanıştık aslında. O zaman ilk defa böyle bir tecrübe edineceğimden çok çekingendim ve ne yapmam gerektiğinden pek emin değildim ama bir şekilde İmre yönetmenimin de yardımıyla klibimizi çekmiştik. “Mazi”de de birlikte çalışmak çok keyifliydi, klibe gelen tepkiler de gayet iyi!
Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
-Açıkçası şu anda kendi müziğimi tam olarak tanımlayacak konumda olduğumu düşünmüyorum çünkü şimdiye kadar yaptığım yorumculuktu. Ama yine de en azından “yapmak istediğim müzik” hakkında bir şeyler söyleyebilirim. Ben şarkı dinlerken de söylerken de, genel olarak hayatın birçok yönünde farklı seçeneklere açık olmayı seven biriyim. Yani, belli bir kalıbın içine girebilecek biri değilim. Birçok “müzisyen” ya da “sanatçı” sadece icra ettiği müzik türünü dinlemez mesela. Ben de öyleyim fakat ileride müzik adına bir şeyler yapacaksam bunu tek bir kalıba veya tarza yönelik yapmak istemiyorum. Yapmak istediğim şey bu.
Mazi’den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?
-Evet var. İlk olarak “Mazi”nin bir akustik versiyonunu yayınlamak istiyorum. Sonrasında bazı türkülerimizi yorumlayacağım bir proje üzerinde çalışacağız. Aynı zamanda bestelerime odaklanmak istiyorum ve zamanı geldiğinde sizlere sunmak istiyorum.
Şirin’e bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Mazi”yi tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.
Yorum Ekle