Geçtiğimiz haftalarda Bağlarbaşı Kültür Merkezi‘ndeki albüm lansmanı ile de duyduğumuz Yusuf Goncagül‘ün Ahenk Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşan ilk albümü ‘Biri Var’, 9 eserden oluşuyor. Fatih Ihlamur aranjörlüğünde kaydedilen albümde 5 eserin bestesi Yusuf Goncagül‘e ait. Albümdeki eserlerin ortak temasında, insanın kendini çaresiz hissetmesi durumunu ve insanın içinde Allah inancı ve sevgisi var oldukça, insanların çaresiz hissetmemesi gerektiğini öğütlüyor.
İlk eser, Genç dergisi editörü Mehmet Lütfi Arslan‘ın ‘Dert Çağrısı’ kitabından bir şiire, Fatih Ihlamur‘un bestesiyle oluşan ‘Hakk’a Adanmış Gençlik’, bir yandan rock diğer yandan Misal ismiyle de tanınan Resul Aydemir‘in eşlik ettiği rap kısmıyla her iki türü de başarılı bir şekilde bir araya getirirken, diğer yandan kendini Allah’a, Allah sevgisine adayan ve gençliğe öğüt veren bir yapıya sahip.
İkinci eser ‘Bırakma Kendini’de, insanlara umut aşılayan ve ümitsizliğe düşenlere bir öğüt niteliğinde başarılı bir slow rock çalışma, üçüncü eser -aynı zamanda albüme adını veren ilk klip eseri- ‘Biri Var’ ise aynı doğrultuda, umutsuzlukların insanı korkutmaması gerektiğini, çünkü çare olacak ‘birinin’ yani Allah’ın olduğunu söyleyerek yine bu eserde de birçok dinleyiciye umut ışığı olmaya çalışıyor. Her iki eserde de gitarda Cihat Akyıldız‘ın başarılı eşliği, eserleri daha da anlamlandırıyor.
Sıradaki eser, Cahit Zarifoğlu‘nun dizelerine bir Yusuf Goncagül bestesi ‘Esirgeme’de Aykut Sütoğlu‘nun başarılı klarnet icrası esere güzel bir renk katıyor ve eserde bağışlanmayı dileyen bir kulun ağzından anlatıyor. Sıradaki eser, Aziz Mahmut Hüdai (rha.)‘nın dizelerine Goncagül‘ün bestelediği ‘Neyleyeyim Dünyayı’ çelloda Murat Süngü‘nün başarılı icrası ile Allah sevgisini Hüdai‘nin ölümsüz dizeleriyle dinleyiciye sunuyor.
Ardından anonim bir eser, sözleri Seyyid Kuttup‘a ait ‘Ahi Ente Hurrun’un Mustafa Asım Küçükaşçı tarafından Türkçeleştirilmiş sözleriyle ‘Sen Hürsün Ey Kardeşim’ olarak yorumlanmış. Bu eser de gençliğe ve zorluklar karşısında sabredenlere bir öğüt niteliği taşıyor ve eserin sonuna doğru nakarat kısmı orijinal Arapça olarak da yer alıyor.
Sıradaki eser ise Aşık Veysel Şatıroğlu’nun, albümün ortak temasına da güzel bir katkıda bulunan ve Özkan Alıcı’nın başarılı bağlamasıyla öne çıktığı ‘Beni Hor Görme’, Goncagül‘ün bir nevi annelerimize armağanı olan; anne sevgisini, annelerimizin bizler için yaptığı fedakarlıkları başarılı ve duygulu bir şekilde anlattığı ‘Teşekkür’ eseriyle devam eden albüm, Yusuf Goncagül‘ün babası Hüseyin Goncagül‘ün sözlerini, başarılı sanatçı Abdülbaki Kömür‘ün de bestesini yaptığı, ‘barışın mührünün kalplere vurulması’ gerektiğini öğütleyen ‘Selam Sizlere’ ile sona eriyor.
Albümde vokallerde aynı zamanda kendi de müzisyen olan ve bir dönem pek çok filmde çocuk oyuncu olarak rol alan; özellikle rahmetli Erol Günaydın ile birlikte yer aldığı Bay Yanlış ve Doğru Ahmet programlarından da hatırlanan Mesut Çakarlı, koro olarak Grup Genç, bas gitarda eserlere başarılı bir renk katan Argun Erişçi ve Yan flütte Volkan Akyüz yer alıyor.
Başlıkta da belirttiğim gibi, İnsanlara bir umut ışığı olan bu albüm, dinleyicilere hem çaresiz hisseden insanlara dua etmenin, Allah’a inanıp onu hatırlamanın önemini belirtirken, hem de başarılı bir ilk albüm sunuyor.
Yorum Ekle