Türk sinemasında devrim yaratan ve dünya sinemasında önemli bir yere sahip olan yönetmen Yılmaz Güney‘in tüm eserleri İthaki Yayınları tarafından raflara hazırlanacak.
Çirkin Kral‘ın senaryo, şiir, roman ve edebiyat dışında kalan eserleri Ocak ayında raflardaki yerini alacak. Memleketi Çukurova’yı bulunduğu noktadan alıp sanata ve kültüre boğan Güney’in kitapları ilk defa 7-15 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek Çukurova 10. Kitap Fuarı’nda okurlarıyla kucaklaşacak. İthaki Yayınları, Yılmaz Güney yapıtlarından ilk olarak Ocak 2017’de ‘Boynu Bükük Öldüler’ isimli romanını ve ‘Umut’ isimli senaryosunu yayımlayacak.
Biyografilerinde de yer alan, Güney’in sinemada yükselmeden evvel öykü dünyasıyla kucaklaşması, kaleme aldığı yazılar yüzünden başına türlü işlerin gelmesi gibi çokça bilinmeyen bir yönünün gözler önüne serilecek olması da sevenlerini sevindirecek bir gelişme.Çukurova 10. Kitap Fuarı’nda 7 Ocak 2017 Cumartesi günü Fatoş Güney’in konuşmacı olarak katılacağı “Yılmaz Güney’in özlediği, düşlediği şehir: Adana / Umut filminin serüveni” başlıklı bir de söyleşi düzenlenecek.
Yorum Ekle