Mini-Röportajlar

Mini-Röportajlar #13 : Buse Durak, Turgut Demirci, Ozan Gelen…

Mini-Röportajlar serisi, bir önceki çalışmalarında (tekli / EP / albüm) röportaj yaptığım isimlerle yeni çalışmalarını konuştuğum bir röportaj serisi olarak haftanın belli günlerinde devam edecek.

Mini-Röportajlar serimizin on üçüncü konukları, ikinci çalışmalarını dinleyicilerle buluşturan üç isim; Buse Durak, Turgut Demirci ve Ozan Gelen oldu.

Buse Durak, kendi eseri “Sar”ı bu sefer Avrupa Müzik’in yeni alt firması GROW etiketi ve Mehmet Mutlu düzenlemesiyle dinleyicilerle buluşturdu.

Sar’ın oluşum süreci nasıl gelişti? Bu bağlamda düzenlemenizi üstlenen Mehmet Mutlu ile yollarınız nasıl kesişti?

-İlk teklim “Bak”tan sonra, üçleme olarak düşündüğüm serinin ikinci teklisi “Sar” oldu. Mehmet Mutlu hem müziğini hem projelerini çok sevdiğim ve çalışmak istediğim bir arkadaşımdı. Birkaç şarkı gönderip çalışacağımız şarkıyı onunla tartışmak istedim, ne mutlu ki bu şarkıyı hissetti ve “Sar” ortaya çıktı. 

Sar ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Sar, konsept bir iş oldu, genel olarak hem beğenildiği hem de farklı görüldüğü için mutluyum. 

Sar’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Tabii ki. Yakında görüşmek üzere! 

Turgut Demirci, kendi eseri “Borcumuz Ne Kadar?”ı yine Avrupa Müzik etiketi ve kendi düzenlemesiyle dinleyicilerle buluşturdu.

Borcumuz Ne Kadar?’ın oluşum süreci nasıl gelişti?

-Şarkıya başlarken ilk başta aklımda pandemi döneminin oluşturduğu buhrandan bahsetmek vardı. Öyle de başladım sözlere ancak sonrasında şarkının başka bir yere gittiğini gördüm ve ani bir kararla ilişki içindeki gel-gitlerin alışkanlıktan kaynaklandığını, insanın bir yerde bunun farkına varması gerektiğini konu alan bir şarkıya dönüştürdüm. Bir önceki şarkımda da düzenleme bana aitti. Yapmak istediklerimi uygulamakta özgür olmak bana yaratıcılık anlamında iyi geliyor. Dilediğim anda kendim dışında herhangi bir kişinin onayına ihtiyaç duymadan dilediğim değişikliği yapabiliyorum. Bir düzenleme yaptığımda ilk anda kulağıma iyi gelebiliyor ancak daha sonra dinlediğimde tamamen zıt bir görüşte olabiliyorum. İşte bu gibi anlarda özgürce ekleme çıkarma yapabilmek müziğimin en istediğim şekilde duyulabilmesini sağlıyor.

Borcumuz Ne Kadar? ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Çok geniş bir sosyokültürel alana yaydığımı düşündüğüm bir “demo dinletme” çevrem var. Buradan aldığım geri dönüşler henüz şarkıyı yayınlamadan ne gibi geri dönüşler alacağımı bana gösterebiliyor. Oralardan aldığım dönüşler de gayet olumluydu. Dinleyici kitlesinin isteklerine dokunmayı seviyorum. Bu şarkıda da söz konusu yorumlardan beslenip bu tarz dokunuşlar yaptım bu sebeple. Yayınlandıktan sonraki olumlu tepkiler de beni her ne kadar sevindirdiyse de şaşırtmadı diyebilirim. Şimdiye kadar her şey çok yolunda ilerledi.

Borcumuz Ne Kadar?’dan sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Tabii ki. Henüz iki şarkı yayınladım. Elimde aşağı yukarı 2 albüme yetecek kadar parça mevcut. Hepsini bir plan dahilinde yayınlamayı hedefliyorum. Elden geçmesi gereken yerleri masaya yatırma sürecindeyim. Eksik kalan yerleri yeni fikirlerle doldurmak niyetindeyim. Neticesinde içime sinmesi için epey bir filtreden geçirmem gerekiyor. Ancak üretim konusunda herhangi bir problem yaşamamak bu konuda süreklilik sağlıyor.

Ozan Gelen, kendi eseri “Kırık Kalbim”i yine Anıl Şallıel düzenlemesiyle, bu sefer Avrupa Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu.

Kırık Kalbim’in oluşum süreci nasıl gelişti? Bu bağlamda Avrupa Müzik ile yollarınız nasıl kesişti?

-Kırık Kalbim’in oluşum süreci şarkıyı yazmam ile başladı! (gülüyor) Anıl Şallıel’in harika aranjesi ve Türkiye’nin sayılı müzisyenlerinin dokunuşları ile tamamlanmış oldu. Avrupa Müzik ile yollarımızın kesişmesi ise bir tesadüf sonucu gerçekleşti. Ardından demolar dinlendi ve karşılıklı olarak bir sözleşme imzaladık. Benim çalışmayı çok istediğim şirketlerden biri idi.

Kırık Kalbim ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

-Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Türkiye’de pek yapılmamış bir şey yaptık. Batı formları, arabesk ve elektronik ögelerin kullanıldığı mükemmel ötesi soundu olan bir şarkı oldu. Şarkıyı dinleyen herkes “loop”a aldığını söylüyor. 

Kırık Kalbim’den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

-Elbette. Birçok şarkım var ve bunları dinleyiciler ile buluşturmak istiyorum. Amacım şarkılarımı insanlara duyurabilmek ve dinleyicilerimin şarkılarımda kendilerine ait bir şeyler bulmasını sağlamak. Çalışmalarımı yayınlamak için sabırsızlanıyorum.

Buse Durak, Turgut Demirci ve Ozan Gelen’e bu mini-röportajlar için teşekkür ediyorum. Üç sanatçıyla bir önceki çalışmalarında yaptığım röportajları aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz.